Hava Durumu

İmralı’ya dördüncü ziyaret

Abdullah Öcalan’la görüşmek için dördüncü BDP heyeti de İmralı’ya gitti. BDP heyetinde, daha önce de adaya giden Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmralı’ya dördüncü ziyaret

Terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte bir BDP heyeti daha İmralı’ya gitti.Dördüncü kez adaya giden BDP heyetinde BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Milletvekilleri Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder bulunuyor.

Demirtaş, Buldan ve Önder daha önce de adaya giderek Abdullah Öcalan’la görüşmüştü. Öcalan, ikinci görüşmede BDP, Kandil ve PKK’nın Avrupa kanadına mektuplar göndermişti.

Bu süreçte PKK, kaçırdığı 6'sı asker 8 kamu görevlisini serbest bırakmıştı. İmralı görüşmelerine ait tutanaklarının basında yer alması, tartışmalara neden olmuştu. Tutanakların BDP içinden sızdırılmasının tespit edilmesinin ardından 3 parti üyesinin görevine son verilmişti.

Üçüncü görüşmenin ardından Abdullah Öcalan’ın kaleme aldığı metin, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında okunmuştu. Silahların susması gerektiğini belirten Öcalan, mesajında PKK’ya “sınırdışına çekilin” çağrısı yapmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.