Hava Durumu

İmzası var haberi yok

Gemlik Manastır Gazinosu hakkında alınan yıkım kararı ertelendi. Yıkım işleminin durdurulmasına onay veren başkan yardımcısı konuyla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2013 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2013 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İmzası var haberi yok

Mülkiyeti Gemlik Belediyesi’ne ait olan ve düğün salonu olarak işletilen Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Manastır Gazinosu hakkında, 31.10.2012 tarih ve E/782-2 sayılı kararla Belediye Encümeni tarafından yıkım kararı alındı. Kararın alınmasından sonra düğün salonu işletmecisi, Başkan Yardımcısı Çelik’e yazdığı dilekçe ile 24 Ocak 2014 tarihine kadar işletmede yapılacak düğünlerin olduğunu ve vatandaşların mağdur olmaması için kararın ertelenmesini istedi. Bunun üzerine yıkım kararı Başkan Yardımcısı Çelik’in imzası ile ertelendi.
 

ÇELİŞKİLİ YANIT
Kendisine gelen dilekçeyi değerlendiren Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik Belediye Encümeni ve Bölge İdare Mahkemesi’nin yıkım kararını hiçe sayarak yıkımın 01.11.2013 tarihine kadar ertelenmesini onayladı. Yıkım kararının ertelenmesinde öncü olan ve ilgili dilekçenin altında imzası bulunan Çelik, konuya ilişkin açıklama yapmaktan kaçınırken, ‘Benim konu ile ilgili bilgim yok’ diyerek kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.
 

‘SORUŞTURMA BAŞLATTIM’
Bina hakkındaki yıkım kararının alındığını fakat vatandaşın mağdur olacağı gerekçesi ile yıkımın bir süreliğine ertelendiğini doğrulayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ise, “Yıkım kararını yerine getirmek üzere adrese giden 8 kişilik yapı kontrol ekibinin konu hakkında titizlik göstermemesi üzerine ben de bu kişiler hakkında soruşturma başlattım. Mekânın sahipleri erteleme süresi sona erdiği zaman yapıyı kendilerinin yıkacaklarını beyan etmişler” diye konuştu.
 

Ergün DEMİRCİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.