Hava Durumu

İneğini satarak HES'i durdurdu

HES’lere karşı verdiği mücadeleyle bilinen ve mahkemenin bilirkişi ücretini ödemek için ahırındaki ineğini satan Kazım Delal'in yargıya taşıdığı HES projesine Rize İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2014 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2014 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İneğini satarak HES'i durdurdu

HES yapılması için başlatılan çalışmaya karşı çıkan köylüler ile Hes firması çalışanları arasında yaklaşık 6 aydır yaşanan gerginlik böylece yargı kararıyla sonlanmış oldu.

Yaşanan gelişmelerin ardından, projeye karşı gösterdikleri tepki ve protestolar sonrasında defalarca jandarma tarafından gözaltına Kazım Delal ile Yusuf Esir hakkında Rize Sulh Ceza Mahkemesinde açılan dava ise devam ediyor.

Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcüsü Ömer Şan, yaptığı açıklamada, “Rize’nin vadileri ile Yurttaş Kazım’ın yakasını bırakmayan HES’lere bir durdurma daha geldi.

Rize İdare Mahkemesi, ‘Rize’nin içme suyuna yapılmak istenen HES’i durdurdu.

Daha önce ahırındaki ineğini satıp, banka kredisi kullanarak; Rize'nin Salarha Vadisi üzerinde bulunan Küçükçayır Köyü sınırları içerisinde yapımı planlanan Ambarlık Hes projesine dava açan ve projeyi iptal ettiren Kazım Delal ve arkadaşları, bu kez de Rize’nin içme suyuna yapılacak HES’i durdurdu.

HES’lere karşı verdiği mücadele nedeniyle kamuoyunda ‘Yurttaş Kazım’ olarak anılan Kazım Delal, köylüleri ve akrabalarıyla birlikte aylarca, Rize Belediyesi tarafından, Rize Kent merkeziyle birlikte 9 belediye ile 26 köyün içme suyunun sağlandığı Andon İçme Suyu Tesisleri içerisinde kurulması planlanan HES’e karşı mücadelesinde zaferle ayrılmış oldu.” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.