Hava Durumu

İnegöl'de 22 öğrenci sütten zehirlendi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde okullarda dağıtılan sütten zehirlenen 22 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2012 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2012 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de 22 öğrenci sütten zehirlendi
Bir  İlköğretim Okulu'nda 22 öğrenci süt içtikten sonra mide bulantısı şikayetiyle 112 Acil Servis ambulansları ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye gelen veliler isyan etti. İçtikleri okul sütünden etkilenen 5 ve 4'ncü sınıf öğrencilerine muayeneden sonra serum tedavisi uygulandı. Sağlık durumları iyi olan öğrenciler acil serviste bir müddet müşahede altında tutulduktan sonra taburcu edildi.

Velilerden İlyas Kuru, "Sütlerin son kullanım tarihlerine bakmak gerekiyor. Bakılmadığında böyle vakalar meydana geliyor. Çocuklarımızın rahatsızlandığını duyarak acile geldik. Devletimiz dikkat etmek gerekiyor. Çocuklarımız da biz de mağdur olduk" dedi.

Velilerden Ali Turan ise, "Mesudiye Mahallesi'nin büyük kısmı geçimini hayvancılıktan sağlıyor. Dolayısıyla çocuklarımız süte alışkın büyüdüler. Bizim sütümüzden etkilenmiyorlar. Ama okul sütünden rahatsızlandılar. Son kullanım tarihlerine dikkat etmek gerekiyor. Bunların denetlenmesi lazım. Daha önce hiç böyle bir durumla karşı karşıya kalmadık. Bunun olması düşündürücü" diye konuştu.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.