Hava Durumu

İnegöl'de fethin 718. yılı kutlandı

İnegöl'ün Osmanlılar tarafından fethinin 718. yıldönümü İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde düzenlenen program ile yağışlı havaya rağmen coşkuyla kutlandı. Süvariler tarafından Kulaca Kalesi yeniden ele geçirildi, kaleye Kayı bayrağı ve Türk bayrakları asıldı. Mehter Bölüğü'nün konseri, Ertuğrulgazi Derneği'nin halk oyunları ve Kılıç- Kalkan takımının gösterileri nefes kesti.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2017 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'de fethin 718. yılı kutlandı

Törenler, 718 yıl önce Osmanlı tarafından fethin başlatıldığı İnegöl'e bağlı Kulaca Kalesi mevkiinde yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Kulaca Mahallesi Muhtarı Sedat Seçim, İnegöl'ün fethinin Kulaca Kalesinden başladığını hatırlatarak, bu şanlı bölgede yaşamaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade etti.

İnegöl Manav, Yörük, Muhacir Türkleri Kültür ve Dayanışma Başkanı Erdoğan Kızmaz ise, "Osmanlı Beyliği'nin büyüyerek devlet olması için fetihler gerekiyordu. Osman Gazi, bilindiği üzere İnegöl'ü fethetmek için çok uğraştı. İnegöl fethedildikten sonra Osmanlılar, büyük bir yeri fethetmiş ve burada devlet olma şuuruna geçmiş oluyordu. Ardından fethedilen Bursa da Osmanlı'nın ilk başkenti oluyordu. Adaleti, başarısı ve hoşgörüsüyle 700 yıl dünyaya hükmeden imparatorluk bu topraklarda doğmuştu. Biz de bugün bu topraklarda yaşayanlar olarak, büyüklerimize karşı böyle bir etkinlik yaparsak bir nebze olsun manevi anlamda haz duyarız diye düşündük. Çünkü Türk milleti her zaman kaderine âşık millettir. Bu millet ne yapması gerekiyorsa üzerine düşeni her zaman yapmıştır. İstiyoruz ki, millet kurtuluşunu ve fethini çok iyi anlasın. 15 Temmuz akşamı üzerine bombalar yağdırılırken, tanklar yollara sürülürken ve yukarıdan makineli tüfeklerden mermiler yağdırılırken, bu millet kendini tankın altına attı. Bayrağı, vatanı ve ezanı için bu millet 249 şehit verdi. İşte biz böyle bir necip milletiz. Böyle bir necip milletin söz konusu vatansa başka düşüncesi olmaz. Biz bu ülkenin bütün değerline sahip çıkıyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi, dirliğimizi bozmasın" dedi.Konuşmaların ardından Ertuğrulgazi Derneği folklor ekibi gösterileriyle törenlere renk kattı. Kulaca Kalesi süvariler tarafından yeniden feth edilirken, kaleye Kayı bayrağı ve Türk bayrakları dikildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.