Hava Durumu

İnegöl'deki okullarda çalışacaklar belirlendi

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı ile İş-Kur arasında imzalanan "Toplum Yararına Çalışma Programı" protokolü çerçevesinde, İnegöl'deki okullarda 9 ay süreyle çalıştırılmak üzere alınacak 50 personel kura çekilerek belirlendi. 157 kişinin başvuruda bulunduğu personel alımında, mutlu sona ulaşanlar Vehbi Koç İlk ve Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda 4. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura sonucunda belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'deki okullarda çalışacaklar belirlendi

Kura çekimi öncesi konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Her yıl yapıldığı gibi İş-Kur aracılığı ile Milli Eğitim Müdürlüğüne çalışacak eleman kadrosu veriliyor. Biz de İŞ-KUR Müdürlüğü ile iş birliği yaparak, noter huzurunda verilen sayıyı burada kura yöntemi ile belirliyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için bize ayrılan şimdilik 50 kişi. Tabii bizim beklentilerimiz daha çoktu ve hâla çok. Temenni ediyoruz ki bu sayı artırılır, hem bekleyenlerden daha fazla kişi iş bulur, hem de bizim okullarımızın ihtiyaçları karşılanmış olur. Bu 50 kişi 9 Ekim tarihinde tespit edilen okullarda göreve başlayacaklar. Bitiş tarihi ise 30 Haziran 2018'dir. Bu süre içerisinde seçilen 50 kişi başlamaları halinde okullarda görev yapacaklar. Her yıl olduğu gibi tespit edilecek bu kişiler okullarımızda haftada 5 gün ve 45 saat üzerinden çalışacaklar. Biz o çalışma saatlerini okullarımıza bırakıyoruz.

50 KİŞİ İHTİYACI KARŞILAMIYOR

İŞ-KUR İlçe Şube Müdürü Ahmet Baştürk ise, "Bursa'ya tahsis edilen toplam sayımız 438. Dolayısıyla İnegöl'e de 50 kişi düştü. İnşallah bu sayı artırılır. 2 yıl önce İnegöl'e verilen toplam sayı 175'ti. Bu 50 kişi ihtiyacı karşılamıyor. Umarım yeni bir program açılır ve burada asil olarak çıkmayan arkadaşlar da bakarsınız 2. programda yerleşirler" dedi. Konuşmaların ardından 50 asil, 50 yedek görevli için kura çekimi yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.