Hava Durumu

İnegöl Devlet Hastanesi "engelli dostu" oldu

"Anne dostu" ve "bebek dostu" unvanına sahip İnegöl Devlet Hastanesi, "engelli dostu hastane" unvanını da almaya hak kazandı. 

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 19:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl Devlet Hastanesi "engelli dostu" oldu
İnegöl Devlet Hastanesi'nde engellilerin hizmet almasını kolaylaştıracak birçok yenilik yapıldı. Engellilerin hastaneye girişinden çıkışına kadar her şey düşünüldü. Düzenlemeler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen kıstaslarda yapıldı. Hasta yönlendirme personeli, engellileri bulundukları yerden alıp, hastanedeki işlerini tamamen halledene kadar refakat edecek.

Engellilerin hastane girişinden danışmaya ve oradan da servislere kadar gelmesini sağlayan kabartma zeminler hazırlandı. Merdivenler engellilere uygun bir şekilde revize edildi. Merdiven korkuluklarına hangi katta olduğuna dair brielle alfabesiyle yazılar yazıldı. Görmesi az olanlar için reflektörlü bantlar konuldu. Merdiven altlarına engelli vatandaşların girmesini engelleyen koruyucu bariyerler konularak tecrit edildi. Asansörlerde engelliler için sesli ve görüntülü sistemler konuldu. Bütün tabelaların altına brielle alfabesiyle bilgilendirici yazılar asıldı. İşitme engelliler için ses indüksiyon sistemi kuruldu. İşitme cihazlarına otomatik tasnif yapan sistem kuruldu. Hastanede 3 erkek, 3 kadın olmak üzere 6 engelli yatan hasta odası ayarlandı. Odalardaki tuvalet ve banyolar engelli vatandaşların kullanımına uygun standartlara getirildi. Acil servis girişi ile ana girişte iki adet engelli ulaşım telefonu konuldu. Hastanenin girişlerine brielle alfabesiyle yazılı ve sesli pano yapıldı. Pano engellilere hastanenin neresinde olduğunu sesli olarak söylüyor. İşaret dili eğitimi alan 3 personel ihtiyaç duyulduğunda engelli vatandaşa yardımcı olacak. 

14’ü acil servis girişinde 4’ü de poliklinik girişinde olmak üzere 18 araçlık engelli otoparkı tahsis edildi. Hastane idarecileri, engellilerin haricinde bu otoparkların kullanılmamasını istedi. Yanlış yere park edenlere 92 TL, engelli park yerini ihlal edenlere ise 184 TL ceza kesiliyor. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.