Hava Durumu

İnegöl'e 3 yeni okul

Bursa'nın İnegöl ilçesine üç yeni okul yapılacağı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2013 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2013 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'e 3 yeni okul

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk dönem değerlendirme toplantısı İshakpaşa İlk ve Ortaokulu'nda yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, birinci dönemin 25 Ocak 2013 itibariyle sona erdiğini hatırlatarak, "Şu anda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tatillerini yapmakta. Geride bıraktığımız 4 ay zarfında ilçemizde önemli üzücü büyük bir olay olmadı. Birinci dönem çeşitli sınavlar yaptık. Bu sınavlar sonucunda da Bursa ve ilçeleri akademik başarı için yarıştaydılar. Bu sınavlarımız ikinci dönemde de devam edecek. İkinci dönem YGS, LYS ve SBS'de ilçemizin başarı grafiğini en iyi şekilde göreceğiz. Geçen yıl gerek SBS gerek LYS'de, öğrencilerimizi istediği okula gönderme konusunda, son 10 yılın en yüksek başarısını elde ettik. Bu yıl başarılar daha da artacaktır. İstediğimiz hedefe doğru koştuğumuz ortada. Tabii ki elde ettiğimiz başarı yeterli değildir. Daha da başarılı olmak için hep beraber çalışacağız. Bursa ili olarak LYS'de bu yıl Türkiye 4'ncüsü olduk. Bundan 5 yıl önce 37'nci sırada olan daha sonra 21 ve 14'ncü sıralara yükselen Bursa'mız, bu sene bir alanda Türkiye 4'ncüsü oldu. Bursa'nın 4'ncü olmasında İnegöl'ün büyük bir payı olmuştur. Fedakar çalışmalarından dolayı müdürlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Kur'an-ı Kerim, din dersi ve siyer derslerinin seçmeli hale geldiğini hatırlatan Baştürk, "Dinimizin bir vecibesi olarak Kur'an-ı Kerime abdestli dokunmamız gerekiyor. Bu konuda velilerden ve öğrencilerden talep geliyor. Okulun lavabosunda öğrencilerimiz abdest alamıyor. Lavabolar buna uygun değil. Okullarımızın bir bölümünde abdest alacak yerler yapalım" ifadelerini kullandı.

2013 yılı yatırımlarıyla alakalı bilgi veren Baştürk, "İnegöl'e bir anaokulu, iki adet de ortaokul binası yapılması için çalışıyoruz. Bakanlıktan onay geldi. Alanyurt Yeni Mahalle'ye inşa edilecek ilkokulun ihalesi yapıldı. İl Özel İdaresi'ne ait 5 bin 770 metrekarelik alana ilkokul yapılacak. 24 derslikli olacak bu okulumuzun ihalesi yapıldı. Fakat bir aylık bekleme süresi var. Bekleme süresinin bitiminde inşaata başlanacak" şeklinde konuştu.

2 okul projesinin daha bulunduğunu anlatan Baştürk, "Mahmudiye Mahallesi'nde belediyeye ait 3 bin 277 metrekare alanda 24 derslikli ilkokul ve Mesudiye Mahallesi'nde Cemil Sönmez İlk ve Ortaokulu arkasındaki 5 bin 245 metrekare alana 24 derslikli ortaokul yapılacak. Bu iki binanın yapımı da yatırım programına alındı" dedi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.