Hava Durumu

İnegöl’e yeni eğitim yuvası

Bursa'nın İnegöl ilçesine hayırsever ve belediye desteğiyle yapılacak İmam Hatip Lisesi'nin temeli törenle açıldı

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 20:42
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl’e yeni eğitim yuvası
Bursalı hayırsever Bakgör ailesi tarafından Bursa Büyükşehir ve İnegöl belediyelerinin desteğiyle Prof. Dr. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde yıkılan binanın yerinde yapılacak olan “Bakyapı Hacı Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu” binasının temeli törenle atıldı. 3 bin 500 metrekare alan üzerinde yükselecek 24 derslik okul 3 milyon liraya mal olacak. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğretmenler ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okulun yapımını üstlenen Veysel Bakgör, “İnegöl’de bizim şirket veya aile olarak herhangi bir faaliyetimiz yok. Recep başkanımıza vermiş olduğumuz bir sözümüz vardı. 24 derslikli okulun protokolünü haziran ortalarında imzalamıştık. Bugün temelini atıyoruz. Aile olarak çifte mutluluk yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl Bakyapı İlköğretim Okulu adı altında 24 derslikli bir okul yapıp teslimini gerçekleştirmiştik. Nasip olursa bu okulu da bitirip eğitime kazandırmak istiyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Öğrenci sayısıyla bile birçok ilden büyük bir yerleşim yeriyiz. Buna cevap verecek şekilde her ay bir okul protokolü imzalanıyor. İşadamımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Geçtiğimiz yıl buraya gelerek yıkılmak üzere olan okulu gördük. Gerekli istişarelerde bulunarak adımları attık. Bu konuda bizi kırmayan şehrimizin hayırseverlerinden biri olan Veysel Bakgör’ü ikna ettik. 24 derslikli güzel bir eser ortaya çıkıyor. Çürük okul gitti, donanımlı bir okula kavuşmuş olacağız. Bu konuda herkese tekrar teşekkür ediyor, İnegöl eğitim hayatına hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “İşadamı, ürettiği ürüne bakarken ayrı bir haz duyar, ama öldükten sonra da devam edecek bir hayrı karşısına geçerek izlemesi daha büyük haz veriyor. Allah bizlere de nasip etsin. İnşallah Türkiye bu imkânları size verdikçe siz de Türkiye’ye bu imkânlarla hizmet edersiniz. İnegöl gelecekte çok güzel bir yer haline gelecek. Hocaköy’de Türkiye’de hiçbir yere nasip olmayan bir içme suyu barajı ihale ediliyor, Aralık’ta da arıtma suyu tesislerinin ihalesini yapacağız. Bu barajda biriken suyun İnegöllü hemşerilerimize sağlıklı bir şekilde ulaştırılması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesinin bu konuda ciddi projeleri var. Kolektörler şehrimize armağan edilecek.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakyapı Hacı Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu inşaatına ilk harç konuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.