Hava Durumu

İnegöl'e yeni kavşaklar geliyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde trafiği rahatlatmak için yatırımlar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2017 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'e yeni kavşaklar geliyor

Bursa-Ankara yolunda İnegöl giriş ve çıkışlarında transit geçişlerin sağlanması için Kurşunlu ve Oylat kavşaklarına köprülü kavşak yapılıp hizmete açıldı. Organize Sanayi Bölgesi ile bağlantıyı sağlayan OSB kavşağı da geçtiğimiz yıl yapılarak Hikmet Şahin köprülü kavşağı adıyla hizmete sunuldu. Bursa-Ankara kara yolunda kesintisiz ulaşımın sağlanması için yapılan kavşak çalışmalarına Kulaca ve Avarlar kavşağı projeleri de eklendi. Aynı paket içerisinde yaklaşık 10 milyon liraya ihale edilen Kulaca ve Avarlar köprülü kavşakları çalışmaları 2016 yılı Mart ayında başladı. Aynı anda çalışmalarına başlanan iki kavşaktan biri olan Kulaca kavşağı 17 Ekim 2016 tarihinde törenle hizmete açılırken, geçtiğimiz aylarda da Avarlar köprülü kavşağının üst kısmı trafiğe açıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile birlikte İnegöl'de kesintisiz geçiş sağlayacak ve trafiği rahatlatacak noktalarda incelemelerde bulundu. Hüseyin Şahin, kesintisiz ve güvenli ulaşımın sağlanması için İnegöl'de bazı noktalara köprülü kavşak yaptıklarını belirterek, OSB, Kurşunlu, Alibeyköy, Oylat kavşaklarını yaparak hizmete açtıklarını hatırlattı. Avarlar kavşağı çalışmalarının hava muhalefeti ve zemin sebebiyle biraz aksadığını hatırlatan Şahin, Avarlar köprülü kavşağının kısa sürede tamamlanarak üst geçit kısmının hizmete açıldığını kaydetti. Şahin, Avarlar kavşağı alt geçit kısmının da bayrama kadar tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi.

Şehiriçi trafiğinin rahatlamasını sağlamak için de Mesudiye alt geçidi ile alakalı çalışma yapacaklarını duyuran Şahin, "Bu alt geçit çok eski. Burada daha geniş bir geçiş kısmı sağlayacağız. İhaleleri tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. Müteahhit şantiyesini de kurdu. Bayramdan hemen sonra Mesudiye yeni alt geçit çalışmaları başlayacak" şeklinde konuştu.

İnegöl'ü çevreleyen Ahmet Türkel çevre yolunun Bursa-Ankara kara yolunda son bulduğunu aktaran Şahin, Yenişehir ilçesini İnegöl'e bağlayan kara yolunda duble yol çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.