Hava Durumu

İnegöl Stadı yenileniyor

Spor Toto 3. Lig 1. Grupta 2001/12 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak 4 yıl aradan sonra yeniden 2. lige dönen İnegölspor’un mekânı yeni sezona hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2012 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl Stadı yenileniyor
 
1995 yılından buyana bordo-beyazlı ekibin tarihi başarılarına, hüzünlerine ve tarihi Beşiktaş zaferine şahitlik eden Şehir Stadyumu'nun saha zemini, İnegöl Belediyesi tarafından, Galatasaray Türk Telekom Arena Stadyumu'nun çim zemini ile aynı özelliklerde yenileniyor. Statta yeşil alanları yenileme ve drenaj işine başlandı. Saha zemininin sökümü devam ederken, Belediye Başkanı ve İnegölspor Şeref Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Osman Gümüş, İnegölspor Başkanı İlhan Korkmaz ve Park Bahçeler Müdürü Ekrem Ergün ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Aktaş, "Stadyumumuz 1968’den bu yana ilçe sporuna hizmet vermektedir. Stadyumumuz bugüne kadar yüzlerce profesyonel, 2. ve 3. lig maçları ile süper amatör maçlarına ev sahipliği yapmıştır. İlçe Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 4 bin 500 seyirci kapasiteli stadyumumuzun kullanımı 2008 yılında 1 TL’lik sembolik bir bedelle belediyemize devredilmiştir. Stadyumumuz birçok aşamadan geçerek bu günlere gelmiştir. 1985 yılında kapalı tribünü, 1993’te çatısı, 2007’de diğer kapalı tribünü yapılmıştır. 1995 yılında ise stadyumun sulanması ve fazla suyun dışarı atılmasıyla alakalı drenaj sistemi kurulmuştur. 1995 yılında yapılmış drenaj sistemi bugüne kadar kullanılmıştır. Bugün ise artık yetersiz kalmış ve sistemin verimli çalışmamasından dolayı da sahada su birikintilerine sebep olmaktadır. Çalışmamız sadece drenaj sistemi değil, aynı zamanda sahanın elden geçirilmesi ve yeşil alanlarının komple yenilenmesini de içermektedir. İlçe stadımızın yeşil alan büyüklüğü 8 bin metrekaredir. Bu alanda hafta başı çalışmalara başladık. Öncelikle komple yeşil alanı 60 santim derinliğinde kazarak üst tabakayı kaldırdık. Buradan işleyip tekrar bu alanda kullanabileceğimiz 5 bin metreküplük toprak dolgu çıktı. Yüzeyi kaldırılmış bu alana ilk önce 2 bin 500 metretül drenaj borusu ile birlikte sulama sistemi döşenecek. Ardından, 2 bin metreküp çakıl, 2 bin metreküp kum ve 600 metreküp torf dolgusu atılacak. Dolgu işlemi bittikten sonra çok farklı bir uygulama olan spring sulama sistemi tamamlanacak. Ardından çimlendirme safhasına geçilecek. Bu işlem bu şekilde komple tamamlanmış olacaktır" dedi.
ZEMİN KOMPLE ELDEN GEÇECEK
Bu çalışma ile stadyumun zemininin komple elden geçirilmiş olacağını kaydeden Aktaş, "Ayrıca 41 noktaya yerleştirilen, hidrolik ve sensörle çalışan rotor başlıklı spring sulama sistemi ile farklı bir drenaj modeli uygulanmıştır. Bu sistem ayarlandığında istenilen saatte çalışabilen, mekanizmaya her hangi bir aparat takmaya gerek kalmadan çim içerisine gömülü rotor başlıkların hidrolikli şekilde çıkıp sulama yapması şeklinde çalışmaktadır. Bu sistem hem çimlerin yeşilliğini koruyacak hem büyümesini sağlayacak şekilde sulama yapan, hem de aşırı yağmurlarda bile sahanın su toplamasını önleyerek suyu tek noktaya toplayıp tahliye eden bir sistemdir" diye konuştu.
300 BİN LİRAYA MAL OLACAK
İşin maliyetinin 300 bin lira olduğuna işaret eden Aktaş, "Geçtiğimiz günlerde İnegölspor'umuzun şampiyon olup 2. Lige çıkışını Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç’ın da katıldığı törende hep birlikte kutladık. İlçe stadyumundaki bu büyük drenaj çalışmasını bundan dolayı İnegölspor'umuza armağan ediyoruz. Sezon başlayana kadar çalışmalarına nokta koyacağımız stadyumumuzun, yeni halinin büyük başarılara vesile olmasını, Beşiktaş’ı yendiğimiz gibi benzer galibiyetlere örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. 2. lige çıkma başarısından dolayı bu düzenlemeyi İnegölspor’a hediye ediyor, çalışmamızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.