Hava Durumu

İnegöl'ün gönüllü elçileri

İnegöl İşletme Fakültesi (İNİF) idarecileri, fakültede üç farklı bölümde öğrenim gören 15 yabancı öğrenci ile kahvaltıda bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2017 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2017 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'ün gönüllü elçileri

Fakültede düzenlenen kahvaltıya İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Orhan Bozkurt ve Yrd. Doç. Dr. Zerrin Fırat, Fakülte Sekreteri Mehmet Eken ile yabancı öğrenciler katıldı.

Canbolat, "Fakültemizde 3 ayrı bölümde okuyan Afrika'dan, Asya'dan ve Balkanlar'dan 15 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizle bizim daha yakından ilgilenmemiz gerekir. Hem misafirler, hem muhtelif ülkelerden geliyorlar. Mezun olduktan sonra kendi memleketlerine dönecek, çeşitli vazifeler alacaklra. Dolayısıyla bu öğrencilerle ilişkilerimizi hem iyi tutmanız, hem onlara yardımcı olmanız lazım. Ben de tahsilini yurtdışında yapmış biri olarak, yurtdışında okumanın güçlüklerini bilen biriyim. Öğrencilerimizin de bazı talepleri olabilir. Özellikle İnegöl'de yaşamakta olmalarının getirdiği birtakım beklentiler, farklılıklar vardır. Onları dinlemek, çözüm bulmak için bir araya geliyoruz" dedi.

Yabancı öğrencilerin birer kültür elçisi olduğunu ifade eden Canbolat, "Onları gönüllü elçi olarak görmek lazım. Bir ülkenin dilini, kültürünü öğrenmiş ise, gittikleri yerde bunun etkisi olacaktır. Türk dili, Türk kültürü, Türk sosyal hayatı bunların üzerinde etkili olacaktır. İleriye dönük Türkiye'nin ticari ilişkilerinde, siyasi ve diplomatik ilişkilerinde artı puan sağlayacaktır. O yönüyle de 15 farklı ülkeden fakültemizde 15 yabancı öğrencinin eğitim görmesi mühim" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.