Hava Durumu

İnegöl'ün ihracatı ithalatı ikiye katladı

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Gümrüğü'nden yapılan dış ticaret işlemlerinde ihracatın ithalatı ikiye katladığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'ün ihracatı ithalatı ikiye katladı

Şahin, 7 yıl önce açılan İnegöl Gümrüğü'nün, ilçe ekonomisinin büyümesine katkı yapmaya devam ettiğini belirtti. Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada İnegöl Gümrüğü'nden bu yılın 9 ayında gerçekleştirilen dış ticaret işlemleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. İnegöl'ün dış ticarette her zaman cari fazlalık veren bir ekonomiye sahip olduğu ve Türkiye için örnek oluşturduğunu kaydeden Şahin, bu yılın 9 aylık rakamlarında ihracatın açık ara önde olduğunu gördüklerini ifade etti. İthalatın 41 milyon 738 bin 42 dolar, ihracatın ise 105 milyon 112 bin 129 dolar olduğunu açıklayan Milletvekili Şahin, "Bu olumlu tablo umut veriyor. Geçen yıl da yaklaşık 60 milyon liralık ithalata karşılık 137 milyon liralık ihracat gerçekleşmişti. Gümrük Müdürlüğü'nün dış ticarete katkı yadsınamaz. Siyasi irade olarak ekonominin önündeki engelleri kaldırmak, ihracatı teşvik etmek, ekonomiyi canlandırmak için yapısal reformlara teşviklere kadar çeşitli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Her zaman işadamı ve sanayicinin yanında olacağız" dedi.

Hüseyin Şahin, İnegöl' ekonomisinin ilk kez 2015 yılında cari açık verdiğini ve o dönemde ithalatın 203 milyon 811 bin dolar, ihracatın ise 142 milyon 126 bin dolar olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:
"İki seçim, siyasi belirsizlik ve artan terör olayları ekonomiyi etkilemişti. Ayrıca ithalat artışında yatırım mallarının payı da büyüktü. Sonra gördük ki ekonomi tekrar rayına oturdu. Güçlü altyapı ve siyasi istikrar ekonomiye yeniden can verdi. Bu yıl 9 aylık dış ticaret işlemlerinde ihracat ithalatı ikiye katladı. İnegöl'de gümrük olmasının faydalarını da görüyoruz. Hızlı ve kolay ulaşım ihracatçının işini kolaylaştırırken, rakamlar pozitif yönde ilerliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.