Hava Durumu

İnegöl'ün vizyonu değişiyor

İnegöl Belediyesi tarafından Bursa-Ankara Karayolu, Özdilek Alışveriş Merkezi ile İnegöl OSB girişi arasında kalan kısımda yürütülen yeşil bant peyzaj projesi devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2012 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2012 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnegöl'ün vizyonu değişiyor

İlk uygulaması 2008 yılında toprak dolgu ve tesviye işlemlerinin gerçekleştirilmesiyle başlanan çalışmanın peyzaj uygulaması ise Haziran ayı itibari ile start aldı. Çalışmaları inceleyen ve konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çalışmayı yılsonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi. Projeyle ilgili detaylı açıklama yapan Başkan Aktaş, düzenlemenin orta kısmında 4 m genişliğinde ve 1,5 km uzunluğunda yürüyüş yolu bulunduğunu, yolun zemin dolgu çalışmasının tamamlandığını, yüzde 50'lik kısmının kemer taşından desenli zemin kaplamasının bitirildiğini, yürüyüş yolunda ise zemin kaplama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Çalışma kapsamında daha önce D-200 karayoluna paralel 15 metre genişliğinde bir de yol teşkil ettirdiklerini ve bu yola İnegöl'ün kurtuluşu olan 6 Eylül Caddesi ismi verdiklerini belirten Aktaş, proje ile alakalı ayrıca Karayolları Bölge Müdürlüğü ile de görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Görüşmeler sonucunda, karayolları tarafından uygulama alanı ile karayolunda ayırıcı bariyer yapımına da başlandığını kaydetti.

Uygulama alanında çift taraflı 27 adet aydınlatma direğinin 40 metre aralıklı olarak montaj işleminin bu hafta itibari ile tamamlandığını ve direklere enerjinin verildiğini söyleyen Başkan Aktaş, yürüyüş yolunun ve sert zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından, projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dileceğini ve yeşillendirme, drenaj, sulama tesisatı döşeme çalışmalarının başlanarak açık hava spor aletleri yerleştirileceğini belirtti. Aktaş, yeşil alan ortasında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, siyah, beyaz ve kırçıllı renkteki kemer parke taş uygulamasının yapıldığını, zemin kaplamasında kullanılan döşeme taşları ile 1,5 kilometre yürüyüş yolu boyunca desen çalışması uygulandığını söyledi.

Aktaş, kentsel düzenleme ve rekreasyon alanı çalışmasının belediyeye bu aşamaya kadarki maliyetinin yaklaşık olarak 350 bin TL olduğunu belirtti. Aktaş, "Burası 1,5 kilometrelik yürüyüş yolu ile sabah sporlarının yapılacağı, bisiklet gezilerinin gerçekleştirileceği dinlenme ve stres atma mekanı olacaktır. Burası yeşiliyle, oturma bankları ve gece aydınlatmalarıyla ilgi çekici bir mekan olacaktır. Bu çalışmalar tamamlandığında İnegöl'den geçen insanlar buradaki görsel güzelliği fark ederek ilçeye bakış açıları daha da güçlenecektir. İnegöl geçişine vizyon kazandırılmış olacaktır" dedi.
 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.