Hava Durumu

İNESMEK'te 400 kursiyer sertifika aldı

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK) ara dönem sertifika töreni dün akşam yapıldı. 27 grupla 15 farklı branşta eğitim alan 400 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaları takdim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2017 23:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2017 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İNESMEK'te 400 kursiyer sertifika aldı

2011 yılında 14 branşla yola çıkan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün 39 branşa eğitim öğretimini sürdürüyor. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 5 yıllık süreçte 13 bin 834 vatandaşın çeşitli branşlarda eğitim aldığı İNESMEK'in 2016-2017 eğitim öğretim yılı ara sertifika töreni Çarşamba akşamı Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl protokolünün de katılım gösterdiği törende, 27 grupla 15 farklı branşta eğitim alan 400 kursiyer Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.

"ÖĞRENMENİN YAŞI YOK"

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine ilişkin de konuşan Aktaş, kurslara katılanlara teşekkür etti. Desteklerinden dolayı Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi idarecilerine de teşekkür eden Aktaş, şöyle devam etti: "Daha iyi günlere gidebilmek adına hepimiz kendimizi donanımlı hale getirmek zorundayız. Öğrenmenin yaşı yok. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Lise mezunuysan açık öğretim oku, ilkokul-ortaokul mezunuysan açıktan lise oku... O kadar çok hedefler koyabilirsiniz ki kendinize. İNESMEK'in kurslarına, Halk Eğitimin kurslarına giderek işinde pozisyon kazanabilirsin, gelir seviyeni arttırabilirsin, kendin bir şeyler üretebilirsin. Ama artık kazanmak ve başarılı olmak o kadar kolay bir şey değil. Ben kurslarımıza katılarak eğitimlerini tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum."

15 BRANŞTA 400 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

"2016-2017 eğitim öğretim döneminde 38 usta öğretici ile 39 farklı branşta 87 grupla 1780 kursiyere hizmet verdik İNESMEK olarak. Bu akşam da Arapça, İngilizce ve İspanyolca seviye A1, Bilgisayar Destekli Proje Çizimi(Autocad), Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayar Kullanımı, Hızlı Klavye Kullanımı (F Klavye), Diksiyon, Dijital Fotoğraf Çekimi, Kadın Temel Etek Dikimi, Filografi Tekniği, Hasta Kabul işlemleri, Hurç Dikimi, Pike Dikimi ve İlk Yardım alanlarında eğitim almış olan 15 farklı braşta, 27 grupla 400 kursiyere sertifikaları verilecek. İnşallah aldığınız bu sertifikalar sadece bir kağıt parçası değil, muhakkak suretle hayatınızın bir parçasında size maddi ve manevi bir kazanç olarak dönecek. Bir şeyler üretebilmek, hayatta başarılı olabilmek, bir şeylerde muvaffak olabilmek gerçekten çok önemli. Emekli veya ev hanımı da olabilirsiniz. Ama bir şeyler üretmenin heyecanına varıyorsunuz."

Başkan Aktaş'ın konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.