Hava Durumu

İngiliz işkadını romantik dolandırıcıya aldanınca...

İngiliz işkadını, çöpçatanlık sitesinde tanıştığı ve Türkiye'de yaşadığını söyleyen adama 1.5 milyon lirasını kaptırdığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiliz işkadını romantik dolandırıcıya aldanınca...

İngiltere'de yaşayan işkadını Nancy, internetteki çöpçatan sitelerinde yapılan dolandırıcılığın kurbanı oldu. BBC'de yayınlanan habere göre Match.com adlı çöpçatan sitesine kaydolan kadın, Manchester'den, Marcelo adında bir İtalyan'la temasa geçti. Türkiye'de çalıştığını yazan Marcelo, altı hafta sonra soyulduğunu ve İngiltere'ye dönmeden önce çalışanlarının parasını ödemesi gerektiğini söyleyerek Nancy'den para istedi. Nancy, ilk etapta adama 3 bin 160 sterlin (yaklaşık 15 bin TL) yolladı. Marcelo ardından oğlunun hastanede yattığını ve tedavi masrafları için paraya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Marcelo, profilinde sahte fotoğraf kullandı.

Bu kez de 50 bin sterlin (234 bin TL) gönderen Nancy, "Bu kadar para yolladıktan sonra geri çekilemezdim. İster istemez ona inanmak istedim" dedi. Yaklaşık 300 bin sterlinini (yaklaşık 1.5 milyon TL) kaybeden Nancy, şu anda iflasın eşiğinde. Marcelo'yu arayan polis, adamın sitede kullandığı fotoğrafının masum birinin sosyal medya hesabından çalındığını düşünüyor. İngiltere'nin Ulusal Dolandırıcılık İstihbarat Dairesi'nin kayıtlarına göre ise geçen yıl 3 bin 889 kişi 'romantik dolandırıcılık' denilen bu sahteciliğin kurbanı oldu ve dolandırıcılara 39 milyon sterlin (183 milyon TL) kaptırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.