Hava Durumu

İngiltere'den Rus dilomatlar için şok karar!

İngiltere Başkanı Theresa May, İngiltere'nin 23 Rus diplomatı sınır dışı ettiğini açıkladı. May, tehlikeye ilişkin kanıt olması durumunda İngiltere'deki Rusya'ya bağlı varlıkları dondurabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İngiltere'den Rus dilomatlar için şok karar!

İngiltere Başbakanı, eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi üzerinde Rusya'ya ilişkin çok önemli kararları açıkladı.

May, 23 Rus diplomatının ülkeden sınırdışı edildiğini duyurdu.

ESKİ Rus ajanı Sergey Skripal ile kızının sinir sistemi üzerinde etkili bir maddeyle zehirlenmesinin ardında Rusya'nın parmağının olduğunu düşünen İngiltere, NATO'yu devreye soktu.

Olaya ilişkin olarak NATO üyesi 29 ülkenin daimi temsilcilerinden oluşan Kuzey Atlantik Konseyi'ni (NAC) bilgilendiren Londra, zehirlenmenin Rusya'nın geliştirdiği türden askeri nitelikli sinir gazından kaynaklandığını teyit etti. Bunun üzerine ortak açıklama yapan NAC, saldırının, uluslararası norm ve anlaşmaların açık ihlali olduğunun altını çizerek Rusya'ya İngiltere'nin sorularını yanıtlama çağrısı yaptı.

Saldırının, NATO kurulduğundan bu yana İttifak topraklarındaki ilk sinir gazı saldırısı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, derin endişe duyulduğu vurgulandı. Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'nin, yürürlüğe girdiği 1997'den bu yana küresel öneme sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada, belgenin, kimyasal silahların geliştirilmesini, transferini ve kullanımını yasakladığı hatırlatıldı. NATO, anlaşmanın çeşitli maddelerine de atıfta bulunarak dolaylı yoldan Rusya'ya yükümlülüklerini hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.