Hava Durumu

İnşaatta facia gibi kaza! 3 işçi hayatını kaybetti

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde bir binada yapılan asma kat çalışması sırasında çelik üzerine atılan betonun çökmesi sonucu 3 işçi hayatını kaybetti, bir işçi de yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnşaatta facia gibi kaza! 3 işçi hayatını kaybetti

Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehit Celal İşen Caddesi ile 1467 Sokak'ın kesişimindeki binanın giriş katında yapılan asma kat çalışmasında, çelik üzerine atılan ıslak betonun ağırlık yapması sonucu çökme meydana geldi.

Olayda ilk belirlemelere göre 4 işçi enkaz altında kaldı.

Kurtarma çalışmaları sonucunda 3 işçinin cesedi enkazdan çıkarıldı. Bir işçi de yaralı olarak kurtarıldı.

Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

"Artık inşaat işinde çalışmayacağım"

İşçilerin yakını Tamer Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayda hayatını kaybedenlerin Nihat Kılıç ile Muzaffer Kılıç, yaralının ise Orhan Kılıç olduğunu söyledi.

Hastanedeki Orhan Kılıç ile görüştüğünü anlatan Demir, "Durumu iyiydi. Bazı tetkikleri yaptırmış, gözlem altında. Herhalde bugün yarın taburcu olur." dedi.

Demir, olayın yaşandığı inşaatın tadilatla okula çevrildiğini ve tadilatın 3-4 gün önce başladığını söyledi.

İşçilerin akrabası Efendi Kılıç ise Muzaffer Kılıç ile 3-4 gün önce görüştüğünü belirterek, "'Artık inşaat işinde çalışmayacağım' demişti. Emekliydi zaten kendisi. Büyük ihtimalle bu inşaatta usta sıkıntısı vardı, o yüzden çalışmaya geldi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan ekipler, olayın yaşandığı inşaatı, giriş ve çıkış yapılmaması için mühürledi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Etimesgut İlçesi Şehit Celal İşen Caddesi ile 1467 Sokağın kesişiminde bulunan binanın giriş katında yapılan asma kat çalışması sırasında, çelik üzerine atılan ıslak betonun ağırlık yapması sonucunda çökme meydana gelmiştir. Çökme esnasında ilk belirlemelere göre 4 işçi enkaz altında kalmıştır. Kurtarma çalışmaları sonucunda 3 işçinin cesedi enkaz altından çıkarılmış ve 1 işçi de yaralı olarak kurtarılmıştır. Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.