Hava Durumu

'İnsan sağlığını tehlİkeye atıyorlar'

Mudanya'nın en güzel sahillerinden Ketendere'yi tavuk dışkısı ile kirleten HasTavuk firması, cezai yaptırımları ve tepkileri görmezden gelmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2017 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2017 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'İnsan sağlığını tehlİkeye  atıyorlar'

AS TV ekranlarında yayınlanan Aylin Tekir'in hazırlayıp sunduğu Satırbaşı programına konuk olan Çevre Mühendisleri Odası Bursa Temsilcisi Efsun Dindar, Ketendere'nin içler acısı halini ele aldı.

Dindar, "Elimizde arıtma ve bertarafa yönelik her türlü teknoloji olmasına karşın bunların işletilmemesi kaygı verici. Tavuk gibi organik içeriği yüksek olan atıklar doğaya salındığında hemen parçalanmaya başlar. Sudaki oksijeni kritik seviyelere kadar düşürür. Bu da deniz canlılarına zarar verir. Sanayicilerin bu konudaki sorumluluğu çok büyük. Kirli atıklarını doğaya bıraktığınızda başkalarının sağlıklı çevre de yaşama hakkını ihlal etmiş oluyorsunuz" dedi. Çevreyi kirleten tesislere yönelik faaliyeti durdurmadan hapis cezalarına kadar yaptırım gücü olduğunu belirten Dindar, "Bu cezaların hiçbiri, herhangi bir kurumun ya da kişinin inisiyatifinde değil. Her şey yasalarla belli. Böyle bir işletmede arıtma tesisinin olmaması ya da arıtmanın çalıştırılmaması çevreyi kasten kirletmekle eşdeğerdir.
Çevreyi kasten kirletmeye devam ettiğinizde hakkınızda suç duyurusunda bulunulabilir ve kamu davasında niteliğinde dava açılabilir" diye konuştu. Fatmagül EREL'in haberi...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.