Hava Durumu

İnsanlık dramı! Kadınları menfaatleri için böyle kullanıyorlar

İspanya sınırından Fas'a geçişte el bagajlarından vergi alınmaması sebebiyle,binlerce kadın her gün sırtlandıkları yüklerle sınırı aşmaya çalışıyor

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnsanlık dramı! Kadınları menfaatleri için böyle kullanıyorlar

Atılan her adım büyük çaba gerektiriyor. Kadınlar 100 kilogramı bulan yük altında mücadele veriliyor. Bu Faslı kadınlar bir yük katırı gibi kullanılıyor ve İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta sınırından Fas'a ticari ürünler taşıyorlar.

"BOŞ MİDE İLE YATAĞA GİRİYORUZ"

Kadınlardan biri bu duruma şöyle isyan ediyor: "Her şey 15 euro için. Sınıra taksi ile gitmek 3 euro, karnımızı nasıl doyuracağız? Boş mide ile yatağa gidiyoruz."

EL BAGAJLARI VERGİYE TABİ DEĞİL

İspanya ile Fas arasındaki bu ticaret yasal mı ya da vergi kaçakçılığı mı yapılıyor? Sınırdan yaya taşınan yükler el bagajı sayıldığından ithalat vergisine dahil değil. Bu kadınlar taşıdıkları ürüne göre yük başına 10 ile 25 euro kazanıyor.

"HAYAT KADINI MI OLSUNLAR YANİ"

Oldukça büyük kazanç sağlayan tüccarlar tarafından iyi organize edilmiş bir ticaret sistemi. Tüccarlardan biri şöyle diyor: "Fas devleti kadınlara para vermiyor. Ne yapsınlar yani, hayat kadını mı olsunlar? Hayır! Onlar buraya geliyor, çalışıyor ve çocuklarını besleyebiliyorlar."

Engelli kadınlar, yaşlı, yalnız, çocuk yetiştiren dul kadınlar, hepsi burada. Bu işi yapanlar Fas'ın sosyal açıdan en zayıf konumdaki kadınları.

YÜKÜN ALTINDA KALAN KADININ ÖLÜMÜ İLE DÜZENLEMELER YAPILDI

Bir kaç hafta önce bir kadın çıkan bir karmaşada yükün altında kalıp hayatını kaybetmiş Bunun ardından İspanyol yetkililer ticarete daha set düzenlemeler getirdi ve kadınların el arabası kullanmasını istediler. Çoğu bunun işlerini daha da zorlaştırdığı görüşünde.

HEPSİ BİR KAÇ İŞ ADAMI VERGİ ÖDEMESİN DİYE

Bu kadınlar sınırı geçebildikleri için kedilerini şanslı sayıyor. İspanyol yetkililer günde 4 bin geçişe izin veriyor. Geç kalanlar ise geceyi İspanya tarafından geçirmek zorunda kalıyor. Bazıları ise tespit edilmemesi gereken ürünleri vücutlarına yapıştırıyor. Tüm bunlar bir kaç Faslı iş adamı ithalat vergisi ödemesin diye yapılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.