Hava Durumu

İnsanlık ölmemiş! Bulduğu parayı sahibine teslim etti

Yalova'da 3 aydan bu yana işsiz olan ağır vasıta şoförü 32 yaşındaki Abdülmelik Gül, durakta minibüsçünün unuttuğu ve içerisinde 20 bin lira olan çantayı sahibine ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnsanlık ölmemiş! Bulduğu parayı sahibine teslim etti

Kirazlı Sanayi Sitesine aracını tamire bırakan 45 yaşındaki Kenan İnce, içerisinde 20 bin lira olan çanta ile minibüs durağına geçti. Bu sırada minibüs durağında Abdülmelik Gül ile tanışan ve bir süre sohbet eden İnce, yoldan geçen arkadaşının aracına binerken çantayı durakta unuttu. Kenan İnce'ye ulaşmaya çalışan Abdülmelik Gül, durağa üzerinde telefon numarası bulunan not bırakarak, jandarmayı aradı.

Daha sonra da içi para dolu çantayı jandarma karakoluna götürerek teslim etti. Bir süre sonra çantasını unuttuğu fark eden Kenan İnce, durağa dönünce Abdülmelik Gül'ün notuyla karşılaştı. Gül'ü telefonla arayınca çantanın jandarmada olduğunu öğrenen İnce, karakola giderek parayı teslim aldı. Karakolda Abdülmelik Gül ile de buluşan Kenan İnce, bu davranışından ötürü Güle teşekkür etti.

'HİÇ DÜŞÜNMEDEN GÖTÜRÜP TESLİM ETTİM'

Minibüsçü olduğunu belirten Kenan İnce, "Sanayiye arabayı tamire götürmüştüm.Dönerken minibüs durağına geldim. Arkadaşla minibüs durağında oturduk hatta muhabbet ettik. O sırada bir arkadaş geçti. Görünce beni çağırdı. Ben de koşarak gittim. Çantamı orada unuttum. Allah razı olsun. Arkadaş da orada bir not ile telefon numarasını bırakmıştı. Onu aradım. Karakola teslime etmişti. Gelip çantayı aldım" diye konuştu.

Abdülmelik Gül, ağır vasıta şoförlüğü yaptığını ve 3 aydan bu yana işsiz olduğunu belirterek, "Sanayideki durakta birlikte minibüs bekliyorduk. Aniden otomobile binince çantayı unuttu. Peşine düştüm, aradım ama bulamadım. Durağa not yazdıktan sonra parayı jandarmaya teslim ettim. Bize alın teriyle elde edilen kazancın helal olduğu öğretildi. Ağlayanın malı gülene fayda etmez. O yüzden parayı hiç düşünmeden götürüp teslim ettim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.