Hava Durumu

Instagram'da yeni özellik!

Instagram en popüler Snapchat özelliğini kopyalamaya hazırlanıyor. Instagram, her konuştuğunuzda sohbet dizisini temizleyen kısa mesaj özelliğinin prototipini geliştirdi ve şu an test ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2020 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2020 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Instagram'da yeni özellik!

Twitter ve Facebook da aynı özelliği deniyor

Geçici mesaj özelliği, diğer sosyal medya sitelerinde de oldukça popüler. Twitter da geçici paylaşımları test ediyor ve bu ayın başlarında kullanıcılarına 24 saat içinde kaybolan metin, fotoğraf ve video yayınlamalarını sağlayacak bir özelliği test ettiğini duyurdu. Bu özellik, insanların düşüncelerini çevrimiçi paylaşırken daha rahat hissetmesine teşvik etmeye yarayabilir.

Snapchat'in, Facebook'un 3 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmesinin ardından Facebook, 2014'te Slingshot adlı kendi geçici mesajlaşma uygulamasını geliştirerek Snapchat'e bu pazarda meydan okumaya çalıştı. Slingshot, insanların kısa saniyeler içerisinde fotoğrafları ve videoları birbirleriyle paylaşmasına izin veriyordu. Ancak uygulama yeterli ilgiyi göremediği için Facebook bir yıl sonra uygulamayı kaldırdı.

Instagram ile kendini silen mesajlar

Şimdi de Instagram, Snapchat'i popüler yapan bu özellik üzerinde çalıştığını bildirildi: kendini silen mesajlar. Yayınlanmayan özellik ilk olarak Instagram'ın Android uygulamasında ağzını kapatan maymun emojisi ile etiketlenmiş olarak mühendis Jane Manchun Wong tarafından tespit edildi.

Instagram tarafı ise Wong'un yaptığı keşfi doğruladı

Instagram, "Mesajlaşma deneyiminizi geliştirmek için her zaman yeni özellikler geliştiriyoruz." dedi. "Bu özellik hâlâ geliştirme aşamasındadır ve henüz harici olarak test edilmemektedir." dedi.

Kullanıcılar bu moda, Instagram direkt mesajlar üzerinden giriyorlar. Açılan kısmı hızlıca kaydırarak girdiklerinde boş ileti sayfası olarak açılan karanlık mod penceresine alınıyorlar. Kullanıcılar bu pencereyi kapattıklarında, kendilerinden veya sohbet ettiklerinden gelen mesajlar kayboluyor. Bu özellik tıpkı mesajı her iki taraf gördükten sonra sohbeti silen Snapchat ile benzer özellikler taşıyor.

Şimdilik bu özelliğin resmi olarak ne zaman sunulacağı konusunda bir tarih belirlenmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.