Hava Durumu

İNTAM'da yıkım başladı

Bursa'nın Çekirge semtinde, 6 yıl önce yaşanan heyelan sebebiyle çöken İntam blokları önümüzdeki günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2013 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2013 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İNTAM'da yıkım başladı

2006 yılında yaşanan heyelan sebebiyle çöken İntam 97 bloğunun yıkılmasının ardından hasar gören İntam 99 bloğunun yıkılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binanın yerine başka bir bina yapılacak. İş makineleriyle yıkımına başlayan İntam 99'un bu hafta içinde tamamen yıkılması planlanıyor.

Heyelanın yaşandığı dönemde Osmangazi Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan ve süreci ilk günden beri takip ettiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'nın en prestijli bölgesinde 2006 yılında istinat duvarı kaydı, hem daire sakinlerinin, hem de mahallenin huzuru kaçtı. Daire sahipleri evlerini boşalttı. Biz de o zaman belediye olarak önlemlerimizi aldık. Bir hafta sonra da İntam 95 e 97 binaları çöktü. Allah'a şükür böyle bir olayı can kaybı olmadan atlattık. İlk günden beri konunun çözümü için çalışmaları başlattık ancak ilçe belediye olduğumuz için bir şey yapamadık, yetkiler Büyükşehir'deydi. Büyükşehir Belediye Başkanı olur olmaz, bu yaraya merhem olmak için tüm ekibimizle yoğun bir çalışma yaptık. Birkaç proje hazırladık ancak bunlar kabul görmedi. Sonunda arkadaşlarıma 'beni de mal sahibi olarak düşünün ve kabul edebileceğim bir proje getirin' dedim. Kendimi mal sahiplerinin yerine koydum. Hem belediyenin hem de hak sahiplerinin çıkarlarına en uygun projeyi sonunda hatırladık. Hak sahiplerinin yüzde 90'ı muvafakat verdi ve tapu devir işlemleri de başladı. Kalan yüzde 10'u da kamulaştırma istedi. Anlaştıklarımız oldu, bazıları için de değer tespit çalışmaları ilgili kurumlar tarafından sürüyor. Tapuların yüzde 75'i Büyükşehir'e geçince, boş olan İntam 99 bloğunda da yıkımı başlatıyoruz" diye konuştu

Yıkılan binalarda Bursa'nın seçkin ailelerinin oturduğunu da hatırlatan Altepe, "Kentin en prestijli semtinden daire alan vatandaşlarımız mağdur olmaması için gereken her şey yapıldı. Yapılacak proje ile burası yine Bursa'nın en prestijli semti olacak. Hem yasal prosedürler hem de herkesin içine sinen bir proje hazırlanması amacıyla biraz zaman kaybettik ancak artık bir an önce başlayıp, projeyi tamamlamak istiyoruz" dedi.

 

 



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.