Hava Durumu

İnternette kan donduran ilan!

İnternetten silah satan şebekenin sosyal medyadaki ilanlarında 'Bu silah mimlidir' ifadesini kullandığı belirlendi. Ele geçirilen silahlarla cinayet işlenip işlenmediği araştırılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2018 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2018 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İnternette kan donduran ilan!

Ruhsatsız silahla işlenen cinayetlerin artması üzerine harekete geçen Organize ve Siber Suçlar polisleri, internet üzerinden silah satan şebekeye yönelik İstanbul'daki 60 ayrı adrese baskın yaptı. Gözaltına alınan 48 kişi arasındaki 7 şüphelinin çete üyesi olduğu belirlendi.

YAZIŞMALARI DEŞİFRE EDİLDİ

Silah satan çete üyelerinin yazışmaları da deşifre edildi. Konuşmalarındaki "Kirala, kullan, getir dönemi" gibi ifadeler dikkat çekti. Geçmişte suça karıştığı iddia edilen bazı silahların "Bu silah mimlidir. Sıkıntılı. Ama Silahtır" ifadesiyle satışa sunulduğu da belirlendi.

"TANK BİLE BULURUZ"

Silah çetesinin ilanlarında "Sıfır kuru sıkı silah dahil ne ararsan var. Silahın kralı bizde. Müşteri isterse tank bile buluruz" ifadeleri de yer aldı. Ele geçirilen ve balistik incelemeleri süren silahların geçmişte herhangi bir suç olayında kullanılıp kullanılmadıkları inceleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.