Hava Durumu

İntihara kalkışmamış, ağabeyi aşağı atmış

Kilis'te dün zorla evlendirilmek istendiği için intihara kalkıştığı ileri sürülen Suriyeli 16 yaşındaki D.H.'nin ağabeyi tarafından aşağı atıldığı ortaya çıktı. Tedavisi tamamlanan D.H. taburcu edilerek devlet korumasına altına alındı. 16 yaşındaki kızı aşağı attıktan sonra döven ağabeyi M.H. ise tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2017 18:50
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2017 18:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İntihara kalkışmamış, ağabeyi aşağı atmış

Olay, dün öğle saatlerinde Kartalbey Mahallesi'nde meydana geldi. Ülkesindeki iç savaştan annesi ve ağabeyiyle kaçarak Kilis'te bir apartmanın 3'üncü katında kirada yaşayan D.H., ailesi tarafından kendisinden yaşça büyük ve istemediği biriyle para karşılığı evlendirilmek istendi.

Bunun üzerine çıkan tartışmada D.H., 28 yaşındaki ağabeyi M.H. tarafından evin üçüncü katından aşağı atıldı. Aşağı inen ağabey bu defa da kızı döverek yeniden eve götürmek istedi. Olayı görenlerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık ekipleri D.H.'yi hastaneye götürürken, anne ve ağabeyi ise polis tarafından gözaltına alındı.

KORUMA ALTINA ALINDI

Hastanede tedavisi tamamlanan Suriyeli D.H.'nin psikolog eşliğinde ifadesi alındı. D.H., para karşılığı yaşça kendisinden büyük birisiyle evlendirilmek istenmesine karşı çıkması nedeniyle çıkan tartışmada ağabeyi tarafından aşağı atıldığını söyledi.

D.H., ağabeyinin ayrıca kendisini dövdüğünü söyledi. Suriyeli kız ifadesinin ardından devlet korumasına alınarak Çocuk Esirgeme Kurumuna yerleştirildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen D.H.'ninÿannesi F.K. serbest bırakılırken, ağabeyi M.H. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.