Hava Durumu

İntikam yemini edildi! 'Unutulmaz bir intikam' alacağız

İran Devrim Muhafızları Ahvaz kentinde askeri geçit törenine yapılan ve 12'si Devrim Muhafızı 25 kişinin ölümüne yol açan saldırının faillerinden 'unutulmaz ve ölümcül bir intikam' alacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İntikam yemini edildi! 'Unutulmaz bir intikam' alacağız

İran Devrim Muhafızları Ahvaz kentindeki askeri geçit törenine yapılan saldırının faillerinden 'yakın bir gelecekte unutulmaz ve ölümcül bir intikam' alacağını duyurdu.

Ahvaz kentinde Arap ayrılıkçılar tarafından üstlenilen saldırıda 12'si Devrim Muhafızı 25 kişi ölmüş, 60'tan fazla kişi yaralanmıştı.

Saldırı Devrim Muhafızları'na ülkenin yakın tarihinde yapılan en ölümcül saldırı olmuştu. Ancak ölenlerin sayısı konusunda farklı haber ajansları farklı bilgiler de verdi. Bazı haber ajansları ölenlerin sayısının 28, bazıları da 29 olduğunu duyurdu.

'BÖLGEDE VE ÖTESİNDE TAKİP EDECEĞİZ'

Devrim Muhafızları failleri 'bölge ve ötesinde takip etmeyi istediklerini' de açıklamalarında belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani söz konusu El Ahvaziyye adlı grubu isim vermeden ABD destekli bir Körfez ülkesinin mali ve askeri açıdan desteklemekle sorumlu tutmuştu.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ MASLAHATGÜZARI BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Bu arada Press TV Birleşik Ara Emirlikleri'nin İran maslahatgüzarının saldırı ile ilgili 'Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir siyasi danışmanın saldırganca yorumları' nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.

Söz konusu siyasi danışmanın ismi ya da yaptığı yorum hakkında bilgi paylaşılmadı.

Daha önce de İran El Ahvaziyye grubu mensuplarını barındırdıkları gerekçesiyle Hollanda, İngiltere ve Daniamarka'ya resmi protesto notası göndermiş ve bu ülkelerin büyükelçilerini bakanlığa çağırmıştı.

ABD: İRAN HALKININ YANINDAYIZ

ABD Dışişleri Bakanlığı söcüsü Heather Nauert ise "Radikal İslami terörizm belası karşısında İran halkının yanındayız ve onlara başsağlığı diliyoruz" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'DAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da BM Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'a hareketinden önce İran'a başsağlığı diledi.

ABD'nin müttefikleri olan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikler ile gerilimli ilişkilere sahip Körfez ülkesi Katar, en az 70 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırıyı kınadı.

Silahlı saldırganlar, 1980-88 İran-Irak savaşının başlangıç günü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit törenini izleyen İranlı yetkililerin bulunduğu alana ateş açmıştı.

Irna Haber Ajansı, ölenler arasında geçit törenini izleyen kadın ve çocukların da bulunduğunu bildirdi.

Bu arada dört kişi olduğu belirtilen saldırganlarla ilgili de çelişkili haberler geliyor. Resmi medya dört saldırganın da öldürüldüğünü duyururken, Vali Yardımcısı Ali Hüseyin Hüseyinzade iki saldırganın öldürüldüğünü, ikisinin de gözaltına alındığını söylemişti.

Saldırının, 1979 İran Devrimi'nden beri Devrim Muhafızları'na yönelik en kanlı saldırılardan biri olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.