Hava Durumu

İpekböceği uğurlu gelecek

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, "Bursa tekstil ve otomotivden sonra tramvay ve vagonda da bir üretim merkezi haline geliyor" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2012 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2012 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İpekböceği uğurlu gelecek
Bursa'nın tekstil ve otomotivden sonra tramvay ve vagonda da bir üretim merkezi haline geldiğini belirten BTSO Başkanı Sönmez, "Yüzde 100 yerli tramvay markası İpekböceği, aslında bu kenti bir iyi yaşam merkezi haline getiren her şeyin sembolüdür" dedi.

Celal Sönmez, BTSO'nun aylık yayın organı "Bursa Ekonomi" dergisinde yer alan açıklamasında, Bursa'nın ilklerin kenti olduğunu belirtti. Bu ülkenin ilk tekstil ürünü, ilk makinesinin Bursa'da üretildiğini bildiren Sönmez, Türkiye'nin düzenli sanayileşmeye Bursa'da temeli atılan ilk organize sanayi bölgesi ile geçtiğini kaydetti. Yapılan araştırmalara göre kentinde yatırım yapıyor olmaktan en çok mutluluk duyan girişimcilerin, Bursalı girişimciler olduğunu vurgulayan Sönmez, şunları kaydetti:

GİRİŞİMCİLER VE ÇOCUKLARI
"Daha da ötesi, Bursalı girişimcilerin ezici bir çoğunluğu, çocuklarının da bu kentte girişimciliğe devam etmesini istemektedir. Bursa insanıyla, doğasıyla, konumuyla, ülke sevgisiyle ve çalışkanlığı ile bir iyi yaşam merkezidir. Yüzde 100 yerli tramvay markası İpekböceği, aslında bu kenti bir iyi yaşam merkezi haline getiren her şeyin sembolüdür.

 Bursa, tekstil ve otomotivden sonra tramvay ve vagonda da bir üretim merkezi haline geliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Durmazlar Makine tarafından üretilen İpekböceği'ne emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."

"5 YILDA BİR KRİZ GÖRDÜK"

Türk girişimcisinin, serbest piyasa ekonomisine 1980 sonrasından bugüne gerçekten büyük çilelerle geldiğini belirten Sönmez, şöyle devam etti: "Ortalama her 5 yılda bir ekonomik krizlerle boğuştuk. Gece yarıları geriye dönük kanunların çıkartıldığı dönemleri yaşadık. Bütün ülkenin bir anda yarı yarıya fakirleştiği dönemleri gördük. Bu krizleri yönetme becerimiz bizi dünyanın en dirençli girişimcileri arasına soktu. Bugün Türkiye dünyanın 17. büyük ekonomisi. Dünyanın gelişmiş ülkeleri küresel krizin etkileriyle boğuşurken biz üst üste iki yıl büyümede tepeye oynadık. Bugün önümüzde yeni bir hedef var. 2023 yılında 2 trilyon doları aşan bir gelire ulaşarak dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı amaçlıyoruz. Bu yolda bizi Avrasya'nın orta ve ileri teknoloji üretim üssü yapmayı hedefleyen önemli adımlardan biri olan yeni teşvik rejimi açıklandı."



SÖNMEZ: TEŞVİKLER İLERİ TEKNOLOJİYİ DESTEKLİYOR
Sönmez, yeni teşviklerin Bursa'yı hem ülkenin cari açığını kapatacak yatırımların hem de ileri teknoloji içeren stratejik yatırımların merkezi yapacağını düşündüğünü belirterek, "Girişim becerisi, yüksek insan kalitesi, lokasyonu ve üretim birikimi ile Bursa, küresel ölçekli ileri teknoloji şirketleri için ciddi bir çekim merkezi olacaktır" ifadesini kullandı.





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.