Hava Durumu

iPhone 8 için kablosuz şarj zor görünüyor

Apple'ın uzun menzilli kablosuz şarj özelliğini iPhone 8 ile birlikte kullanıma sunması bekleniyor. Fakat Mac Otakara'nın raporu bu teknolojinin hala uzakta olduğunu gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2017 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2017 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
iPhone 8 için kablosuz şarj zor görünüyor

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Bloomberg'in yayınladığı rapor ile birlikte Apple'ın kablosuz şarj Teknolojisi üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Fakat Apple'ın şu an Samsung'un kullandığı teknolojiden çok daha farklı bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığı iddia ediliyordu.

Bugün Japon blog sitesi Mac Otakara'dan iddialara ters düşen bir rapor geldi. Mac Otakara yayınladığı raporda bu teknolojinin ne olduğu ve kullanılacağı cihazlar ile ilgili bilgiler veriyor.

iPhone 8 cam tasarım ve kablosuz şarj özelliği ile gelecek

Apple'ın tedarik zinciri içindeki güvenilir kaynaklara dayanarak hazırlanan rapor, daha önce yayınlanan Nikkei'nin raporuna ve KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'nun bu hafta yayınladığı rapora ters düşen iddialar içeriyor.

Nikkei ve Kuo'nun raporlarında bu yıl tanıtılacak bütün iPhone'ların kablosuz şarj özelliği ile geleceği belirtiliyordu. Mac Otakara ise kablosuz şarj özelliğinin sadece iPhone 8'de olacağını iddia ediyor. Blog, iPhone 8'de cam tasarım ve kablosuz şarj özelliği dışında bir yenilik olacağını düşünmüyor.

Blog, daha önceki raporlarında iPhone 7s ve iPhone 7s Plus modellerinin kablosuz şarj özelliğine sahip olmayacağını ve iPhone 6'dan beri kullanılan alüminyum tasarım ile geleceğini belirtmişti. Apple tedarikçisi Catcher Technology de bu yıl tanıtılacak sadece bir iPhone modelinde cam tasarım olacağı ile ilgili görüş belirtmişti

iPhone 8 şarj pedi ile kablosuz şarj olacak

Mac Otakara raporunda, kablosuz şarjın yerleşik bir özellik olmayacağını iddia ediyor. Blog, Apple Watch için kablosuz şarj bobinleri tedarikçisi olan Çinli şirket olan Luxshare'in teknolojisine dayalı, ayrı bir aksesuar olacağını söylüyor. Ayrıca bu aksesuarın kutu içeriğinde olmayacağını ve satın alınması gerektiğini belirtiyor.

Rapor doğruysa, Apple'ın bu yıl tanıtacağı yeni iPhone'da uzun menzilli kablosuz şarj özelliği olmayacak. Aksine Samsung'un Hızlı Şarj standı gibi Apple Watch veya Qi tabanlı şarj yastıkları ile temassız şarj olacak. Bu da geçen yıl boyunca Apple'ın kablosuz şarj için Energous ile anlaştığı iddialarının havada kalmasına sebep oluyor.

Mac Otakara, raporunda bu yıl tanıtılacak yeni iPhone'ların kutu içeriğinde kulaklık için Lightning adaptörünün olmayacağını da belirtiyor. Yani eski tip kulaklıklar için kullanıcıların bu adaptörü satın almaları gerekecek.

Mac Otakara, iPhone 7'de kulaklık jakının kalkacağını ve iPhone 7'de Jet Black renginin kullanılacağını ilk söyleyen kaynaktı. Bu sebeple -Ming-Chi Kuo kadar olmasa da- raporlarını dikkate almak gerekiyor. (Kaynak:ShiftDelete.Net)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.