Hava Durumu

iPhone 8 ne zaman çıkacak?

Apple'ın bu sene sonunda satışa sunması beklenilen iPhone 8 ne zaman çıkacak? Telefon bu sene sonuna yetişebilecek mi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2017 00:48
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2017 00:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
iPhone 8 ne zaman çıkacak?

Apple'ın bu sene son çeyrekte iPhone'un 10. yılına özel olarak tasarladığı iPhone 8'i satışa sunması bekleniyor. Elbette bu cihazın adı iPhone 8 yerine başka birşey de olabilir. Fakat şimdilerde dünya genelinde bu şekilde lanse edildiği için biz de bu isim üzerinden devam edelim.

Şu aralar iPhone 8 ile ilgili pek çok söylenti dolaşıyor. Bu söylentilerin büyük bir bölümü ise iPhone 8'in tasarımı üzerine. İşin ilginç yanı ise tüm iddialar dönüp dolaşıp iPhone 8 ne zaman çıkacak sorusunda son buluyor.

Peki neden iPhone 8 ne zaman çıkacak sorusu gündemi bu kadar meşgul ediyor? Zira normalde şu zamana kadar hiç bir iPhone modelinde herhangi bir gecikme yaşanmış değil. Bu zamana kadar hiç bir iPhone modeli için acaba ne zaman sorusu sorulmuş da değil. Peki neden iPhone 8 için bu

Tamamen yenilenen bir tasarım

iPhone 8'i selefi modellerden farklı kılan en önemli özelliği, baştan aşağı yenilenecek olan tasarım çizgisi. Elbette Apple hemen hemen tüm yeni iPhone jenerasyonlarında tasarım anlamında bir kaç ufak değişiklik yaptı.

Fakat hiç bir iPhone modeli iPhone 8 kadar farklı bir tasarım çizgisine sahip değildi. Bir kere home tuşunun ortadan kaldırılacak olması bile iPhone için çok önemli bir yenilik. Çünkü home tuşu iPhone ile özdeşleşmiş olan önemli bir nicelikti. Ve Apple sonunda bu simgesel tuşu rafa kaldırma kararı aldı.

Tabi bir de ön tarafı uçtan uca kaplayacak olan OLED ekranımız var. Zaten Apple'ın önüne çıkan sorunlar da tam olarak bu noktada patlak veriyor.

soru sık sık dile getiriliyor. İşte bu yazımızda bu durumun temel nedenlerini masaya yatıracağız.

Parmak izi okuyucusu sorun oldu

Apple iPhone 8'in ön tarafını uçtan uca ekranla kaplamak istiyor. Üstelik basit bir LCD paneli ile değil. Cupertino merkezli teknoloji devi, iPhone 8'de ilk defa OLED ekran tecrübesini kullanıcılarına yaşatmak amacında.

Elbette ön tarafın uçtan uca ekranla kaplanacağı düşüncesi bazı sorunları da ortaya çıkarmış durumda. Bunlardan en önemlisi hiç şüphesiz parmak izi okuyucusunun nereye koyulacağı.

Apple ilk etapta parmak izi okuyucusunu ekranın alt tarafına yerleştirmek istiyordu. Fakat uzunca bir uğraştan sonra bunun günümüz teknolojisi ile pek de mümkün olmadığı anlaşıldı. Bu durumda Cupertino merkezli şirketin önünde iki seçenek kaldı. Ya parmak izi okuyucusuna veda edilecek ya da parmak izi okuyucusu telefonun arka tarafına yerleştirilecek.

Açıkçası bu konu hakkında henüz netleşmiş bir bilgi bulunmuyor. Zira bazı raporlarda Apple'ın hala parmak izi okuyucusunu ekranın altına yerleştirmek için çabaladığı iddia edilirken, bazı raporlarda ise parmak izi okuyucunun telefonun arka tarafına kısmına yerleştirildiği belirtiliyor.

Sonuç olarak bu noktada Apple'ın önü tıkanmış durumda. Haliyle bu durum iPhone 8'in geliştirme aşamasını da sekteye uğratmakta.

Devrimsel teknoloji, devrimsel sorun

Apple'ın iPhone 8 ile birlikte kullanıcılarına sunmak istediği bir diğer yenilik ise 3D tarayıcı. Hem ön hem de arka kamerada yer alacak olan bu tarayıcı derinlik algısına sahip olacak. Dolayısıyla bu şekilde kusursuz bir yüz tarama deneyimi ve güvenlik basamağı oluşturulması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere benzer bir teknoloji Galaxy S8'de kullanılmış fakat bu yüz tarama güvenliği dijital fotoğraf yardımıyla rahatlıkla aşılmıştı.

Apple'ın iPhone 8'de kullandığı sistem derinlik algısına sahip olacağından ötürü fotoğraf ile geçilmesi gibi bir durum da söz konusu olmayacak.

Fakat bu sistem de Apple'ın önüne birçok sorun çıkarmış durumda. Ortaya çıkan söylentilerde 3D tarayıcının, Apple'ın istediği verimlilikte çalışmadığı iddia edilmekte. Dolayısıyla Apple bu yeni teknoloji üzerindeki çalışmalarını da hala tamamlamış değil.

Peki iPhone 8 ne zaman çıkacak?

Dolayısıyla bu yeniliklerin Apple'ın önünü sürekli tıkıyor olması akıllara aynı soruyu getiriyor. iPhone 8 ne zaman çıkacak. Son söylentiler iPhone 8'in kesinlikle gecikeceği yönünde. Genel olarak Eylül ya da Ekim ayında satışa sunulan yeni iPhone modelinin, bu sene erken Kasım ayında çıkması bekleniyor.

Kaldı ki bu en iyimser tahmin. Bazı analist firmaları yeni iPhone'un 2018'e sarkabileceği yönünde fikir bildirmiş durumda.

Sonuç olarak iPhone 8'in çıkış tarihi belli olmasa da zamanında çıkmayacağı kesin gibi diyebiliriz. Yine de bekleyip göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.