Hava Durumu

İpler artık elinde değil

Bursaspor'un ligde kalması artık rakiplerinin alacağı sonuca bağlı... Bursaspor'un Süper Lig'de kalması için artık rakiplerinin puan kaybetmesini beklemesi gerekecek. Yeşil Beyazılılar'a tüm maçlarını kazanması bile yeterli olmayabilir.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 08:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 08:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İpler artık elinde değil

Bursaspor Süper Lig'in 31. haftasında Erzurumspor mağlubiyeti ile birlikte resmen düşme potasına girdi. Ligin kritik haftalarında maçları kazanamayan ve girdiği pozisyonları cömertçe harcayan Timsah, düşme korkusunu artık iyice hissediyor. Bursaspor, geçen hafta kendi sahasında çok kritik maçta Akhisarspor ile berabere kalarak, kendisini düşme hattına attı. Bu hafta hayati öneme sahip maça çıkan Timsah, deplasmanda Erzurumspor'a mağlup oldu. Son iki sezonda düşmekten son anda kurtulan Yeşil Beyazlılar, bu sene ise tehlikenin tamamen içerisine girdi.

Ligde artık son 3 haftaya doğru gidilirken, Bursaspor birbirinden kritik 3 maça çıkacak. Önümüzdeki hafta Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak olan Timsah, ardından rakiplerinden biri olan Göztepe'yi kendi sahasında ağırlayacak. Yeşil Beyazlılar, sezonu Evkur Malatyaspor deplasmanında tamamlayacak. Ayrıca Erzurumspor mağlubiyetinin ardından Timsah ipleri tamamen kendi elinden bıraktı. Yeşil Beyazlılar, geriye kalan tüm maçlarını kazansa bile rakiplerinin puan kaybını bekleyecek.

ARA VERMEDİLER

Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında 10 Mayıs Cuma günü deplasmanda Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına dün ara vermeden başladı. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde teknik direktör Mesut Bakkal yönetiminde 1 saat 15 dakika süren antrenman, ısınma koşularıyla başladı. Koordinasyon çalışmasıyla devam eden idmanın son bölümünde ise yarı sahada çift kale maç yapıldı. Dünkü Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyen oyuncular yenilenme çalışması gerçekleştirdi.

GOL ATAMAZSAN KAZANAMAZSIN

Bursaspor, son 17 maçta yalnızca 1 galibiyet ve 8 beraberlik elde ederek 11 puan toplayabildi. Bu sonuçların gelmesinde Yeşil Beyazlı takımın fileleri havalandıramaması en büyük sıkıntı olarak göze çarpıyor. Yeşil Beyazlılar ligin ikinci yarısında sadece Sivasspor'u son saniye golüyle yenebildi. Timsah, Antalyaspor, Göztepe, Konyaspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Ankaragücü, Alanyaspor, Trabzonspor, Akhisarspor ve Erzurumspor ile oynadığı maçlarda fileleri havalandıramadı. Bursaspor, sezon başından bu yana toplamda 14 maçta gol sevinci yaşayamadı. Bursaspor'un gol yollarındaki büyük sıkıntısı galibiyet alamamasına sebep oldu.

YETER ARTIK SAKHO

Bursaspor'un suskun golcüsü Diafra Sakho Erzurumspor maçındaki futboluyla hedef adam haline geldi. Bitmek bilmeyen sakatlıkları, ücretiyle ilgili yaşadığı problemler, ülkesine gidip gelmemesi gibi konularla adını sürekli duyuran Senegalli futbolcu takımın bu kritik döneminde isteksiz haliyle de eleştirileri üzerine çekti. Erzurumspor karşısında 66 dakika sahada kalan ve neredeyse topla buluşmayan Diafra Sakho, Süper Lig'deki son golünü 3-2 kaybedilen Galatasaray maçında atmıştı. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Senegalli futbolcu şu ana kadar sadece 3 kez gol atma başarısını gösterdi.

MESUT BAKKAL DA ÇARE OLAMADI

Samet Aybaba'nın yerine Bursaspor'da teknik direktörlüğe getirilen Mesut Bakkal, takımıyla çıktığı 4 maçta galibiyet alamadı. Özellikle ligde düşme tehlikesi bulunan takımları tutmasıyla ün salan Bakkal, Bursaspor'un derdine derman olamadı. Takımla birlikte 4 maça çıkan deneyimli teknik adam galibiyet sevinci yaşayamadı. Yeşil Beyazlılar, Trabzonspor ile Erzurumspor'a yenilirken, Kasımpaşa ve Akhisarspor'la da berabere kaldı. Mesut Bakkal yönetimindeki Bursaspor kalesinde 4 gol görürken, sadece 1 gol atma başarısını gösterdi.

MARKAJ GÜNDEMİ BELİRLEYECEK

AS TV'nin ekran klasiği Markaj bu hafta yine dopdolu içeriği ile Bursaspor'da gündemi belirleyecek. Erzurumspor yenilgisiyle küme düşme yolunda tüm avantajlarını rakiplerine kaptıran Yeşil Beyazlılar'daki son gelişmeler Markaj yorumcuları tarafından ele alınacak. Sönmez Medya Spor Müdürü Süha Gürsoy'un sunacağı Markaj'da Adem Vural, Çetin Sabırlı, Levent Batur ve Erkan Öncel yorumlarıyla yer alacak. Markaj saat 21.00'de başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.