Hava Durumu

İran’daki depremin bilançosu: 227 ölü, 1380 yaralı

İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinde dün art arda meydana gelen iki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına son verilirken; resmi rakamlara göre 227 kişi hayatını kaybetti, bin 380 kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2012 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2012 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İran’daki depremin bilançosu: 227 ölü, 1380 yaralı

Doğu Azerbaycan eyaletinde dün 16.53’te 6,0 ve 17.04’te 6,2 büyülüğünde meydana gelen deprem sonucu resmi verilere göre 227 kişi hayatını kaybetti, bin 380 kişi yaralandı. Devlet televizyonuna açıklama yapan İçişleri Bakanı Mustafa Muhammed Neccar, arama kurtarma çalışmalarının son erdirildiğini, şimdi ise hayatta kalanların barınak ve gıda gibi ihtiyaçlarının temini konusundaki çalışmalara hız verildiğini söyledi. Neccar, bölgedeki 600 köyün yaklaşık yarısının hasar gördüğünü ve 12 köyün tamamıyla yıkıldığını söyledi. Neccar ayrıca, İran Cumhurbaşkanı Mehmud Ahmedinejad’ın yaklaşan kış mevsimi nedeniyle yeni konutların yapımına bir an önce başlanılması talimatını verdiğini de sözlerine ekledi.
En büyük hasarın depremin merkez üssüne yakın olan Eher, Verzegan ve Heris ilçelerinde meydana geldiği bildirilirken bölgedeki en büyük kenti olan Tebriz ve yakınlarındaki ilçelerde ise hasarın boyutunun az olduğu kaydedildi. Yaklaşık 16 bin insanın evsiz kaldığı tahmin edilirken bölgede iki günlük ulusal yas ilan edildiği açıklandı. İran Kızılay’ı bölgede binlerce çadır, gıda malzemesi ve su dağıtımında bulunurken bir yandan da hayatını kaybedenler için cenaze törenleri düzenleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.