Hava Durumu

İran, Türkiye'ye desteğini yineledi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlara değinerek, "ABD zorbalık yaparak hedeflerine erişmek istiyor. Ancak Türk milletinin sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2018 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2018 12:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İran, Türkiye'ye desteğini yineledi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, basın toplantısında yaptığı açıklamada ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlara değinerek, "ABD zorbalık yaparak hedeflerine erişmek istiyor. İran'ın komşu ve dost ülkesi Türkiye için bazı problemler oluşturuldu. Ancak Türk milletinin sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE İLE OLAN İŞBİRLİĞİMİZİN ARTMASI İÇİN ÇABA GÖSTERECEĞİZ"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, yerli ve yabancı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kasımi, İran ve Türkiye ilişkilerine değinerek "Türkiye ile işbirliğimiz eskisi gibi devam ediyor. İşbirliği politikamız devam edecektir. Türkiye ile olan işbirliğimizin artması için çaba göstereceğiz. Bu doğrultuda ilerleyeceğiz" diye konuştu.

"TÜRK MİLLETİNİN SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELECEĞİNE İNANIYORUZ"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, "ABD'nin yaptırımlara dayalı siyasetleri aslında orta çağ siyasetlerini hatırlatıyor. ABD zorbalık yaparak hedeflerine erişmek istiyor. İran'ın komşu ve dost ülkesi Türkiye için bazı problemler oluşturuldu ancak Türkiye milletinin sorunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Biz iki komşu ülke olarak farklı sahalarda işbirliğimize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.