Hava Durumu

İranlı profesörün 2 milyonunu böyle çarptılar

Telefon dolandırıcılarının son kurbanlı 90 yaşındaki İranlı Profesör Hüsrev Mollah oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2017 06:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2017 06:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İranlı profesörün 2 milyonunu böyle çarptılar

Son yıllarda özellikle varlıklı yaşlıları hedef alan telefon dolandırıcılarının yeni kurbanı, İran'da üniversite kuran, Almanya ve Türkiye'de üniversitelerde hocalık, çeşitli holdinglerde üst düzey yöneticilik yapmış 90 yaşındaki İranlı Profesör Hüsrev Mollah oldu. Dolandırıcılar, kısa süre önce eşini kaybeden ve İstanbul Yeniköy'deki evinde yalnız yaşayan Mollah'ı 3 hafta önce cep telefonundan aradı. Kendilerini polis olarak tanıtan sahtekârlar, büyük bir sahte para çetesine operasyon yapacaklarını, bu nedenle de profesörün paralarını inceleyeceklerini söyledi.

TÜM PARASINI ÇEKTİ

Yaşlı adam, kendisini tutuklamakla tehdit eden dolandırıcılara inandı ve vakit kaybetmeden bankaya gidip 285 bin TL'sini çekip evine döndü. Parayı sahte polislere veren Mollah, daha sonra diğer bankadaki 250 bin Euro'sunu da çekti ve bir bavula koyarak dolandırıcıları beklemeye başladı. Eve her gidişlerinde profesöre ikramda bulunup elini öpen dolandırıcılar bu defa ellerinde pizzayla gitti. Birkaç defa daha Mollah'ı arayan, toplam 2 milyon lirasını alan dolandırıcılar paranın bittiğini anlayınca da savcı gibi arayıp oyalamaya başladı.

Profesör Hüsrev Mollah, beklediği incelemenin sonucu bir türlü gelmeyince dolandırıldığını anladı ve polise başvurdu. Polis şimdi "O parayla ev alacaktım" diyen Mollah'ı dolandıran şüphelileri arıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.