Hava Durumu

Irma'nın geçtiği yerlerden feci görüntüler!

Irma Kasırgası'nın seviyesi birinci kategoriye kadar düşse de havadan çekilen görüntüler Florida kıyılarının yaşadığı yıkımı gözler önüne serdi. Britsih Virgin Adaları'ndan gelen fotoğraflar ise şok etkisi yarattı. Hırsızlığı önlemek için sokağa çıkma yasağı işe yaramadı, polis sayıları bir düzineyi bulan yağmacıları Miami'de gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2017 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2017 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Irma'nın geçtiği yerlerden feci görüntüler!

ABD'nin güneyindeki Florida eyaletini vuran Irma Kasırgası'nın hızı adım adım düşüyor. Son olarak birinci kategoriye kadar inen kasırga kuzeye doğru ilerlerken, fırtınanın yıktığı yerlerden feci görüntüler geliyor.

Flori'da Naples'te çekilen görüntüleri, ABC kanalı insansız hava aracı kullanarak elde etti. Görüntülerde, binaların yerle bir olduğu, caddelerin sular altında kaldığı ve Naples'in büyük hasar gördüğü yer alıyor.

Karayipler'deki British Virgin Adaları ise Irma'nın yerle bir ettiği noktalardan yalnızca biri. Savunma Bakanlığı tarafından paylaşılan fotoğraflarda, binalar ayakta kalsa da adanın neredeyse tümüyle enkaz haline döndüğü görülüyor.

Tampa'da korkulu bekleyiş

Kasırganın hızı yavaşlasa da bölgede yaşayanlar korkuyla fırtınayı bekliyor. Irma'nın bundan sonraki durağı, üç milyon nüfuslu Tampa olacak. Tampa Körfezi, 1921'den bu yana büyük kasırgalardan etkilenmemişti.

Yağmacılar yakalandı

Irma Kasırgası dört milyon insanı elektriksiz bıraktı, hırsızlığı önlemek için eyalet genelinde sokağa çıkma yasağı var. Ancak, buna rağmen yağma olayları görülüyor. NBC kanalı, Miami'de sayıları bir düzineyi bulan yağmacının polis tarafından gözaltına alındığını bildiriyor

Irma'dan önce Harvey Kasırgası'nın vurduğu ABD'de, iki fırtınanın verdiği zararın boyutu 290 milyar dolar olarak açıklandı. Kasırgadan canlı yayın yapan televizyon muhabirleri ise, çok zor anlar yaşadı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, CNN, MNSBC ve ABC gibi haber kanallarının canlı yayınlarından fotoğrafları dünyaya servis etti. MNSBC'den Kerry Sanders'ın bir duvarın arkasına gizlenerek güçlükle konuştuğu görülüyor.

Ölü sayısı dört oldu

Evlerin çatılarını uçuran, ağaçları ve vinçleri deviren kasırga, hava trafiğini de durdurdu. Florida'da hafta sonu yaklaşık 9 bin uçuş iptal edildi. Halihazırda Miami'nin bir kısmı sular altında, kentteki uluslararası havalimanı da kapalı. Irma, tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu kasırgası. Karayipler'deki adalarda 28 can kaybına yol açan Irma, ABD'de şimdiye kadar dört kişinin ölümüne neden oldu.

Kasırga nedeniyle ABD tarihinin en büyük tahliye operasyonu gerçekleşti, Florida eyaletinde yaşayan 6,5 milyon insan evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.