Hava Durumu

İş yerinde mesajlaşanlar dikkat!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, işverenlerin çalışanlarının mesai saatleri içerisinde bilgisayarlarındaki sohbet sistemlerini okuyabileceği kararına vardı.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2016 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2016 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İş yerinde mesajlaşanlar dikkat!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), işverenlerin, çalışanların mesai saatlerinde bilgisayarların sohbet sistemlerinden ve kişisele-maillerinden gönderdikleri mesajları ve elektronik postaları okuyabileceklerine hükmetti.

İŞTEN ATILAN MÜHENDİS KONUYU AİHM'E TAŞIMIŞTI

Strasbourg'daki mahkeme, 2007 yılında özel mesajlarının incelenmesi sonrası işten atılan Romanya'daki bir mühendisin başvurusunu inceledi. Mühendis, işverenin özel mesajları incelemesinin, yasadışı olduğu ve özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği gerekçesiyle, iç hukukta sonuç alamadıktan sonra konuyu AİHM'e taşıdı.

AİHM İŞVERENİ HAKLI BULDU

Mahkeme ise şirketin, mühendisin mesai saatinde Yahoo Messenger üzerinden gönderdiği mesajları inceleyebileceği sonucuna vardı. AİHM, mühendisi, şirket bilgisayarı üzerinden Yahoo Messenger'ı kişisel kontaklarını geliştirmek amacıyla kullandığı gerekçesiyle işten çıkaran işvereni haklı buldu.

ÖZEL HAYATIN İHLALİ İŞVERENİN SORUMLULUĞUNDA

Mahkeme bununla birlikte, çalışanların özel hayatlarının ihlalinin önlenmesinin de işverenin sorumluluğu olduğunu hatorlattı. AİHM'in kararı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni onaylayan Türkiye dahil tüm ülkeleri kapsıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.