Hava Durumu

İşçilerin beyin dalgaları takip ediliyor

Çin hükümeti, üretimleri arttırmak için hükümet destekli projelerde çalışan tüm işçilerin ve ordu mensuplarının duygu durum değişikliklerini tespit edebilmek amacıyla beyin okuma teknolojisi kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşçilerin beyin dalgaları takip ediliyor

South China Morning Post'ta yer alan habere göre hükümet, işçilerin baret ve şapkalarının içine kablosuz sensörler yerleştirerek beyin dalgalarını gözetim altında tutuyor. İşçilerin beyin dalgalarından elde edilen verileri üretimi arttırmak ve iş akışını maksimum olacak şekilde düzenlemek için kullanan yetkililer, çalışanların ruh halleri hakkında da bilgi sahibi oluyor.

Yapay zeka algoritmaları kullanan bilgisayarlara aktarır veriler, çalışanların yorgun, endişeli, öfkeli ya da enerjik oldukları zamanı tespit ediyor. Hükümete bağlı şirketler de duygusal gözetim teknolojisinin elde ettiği veriler ışığında çalışanları uygun birime yerleştirme, mola vakitleri ve mola süresinin uzunluğu gibi kararların alınmasını kolaylaştırıyor. Böylece motivasyon ve üretim maksimum düzeye çıkarılarak kar oranı arttırılıyor.

Teknoloji, 2014 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana şirket kârlarını yaklaşık 2 milyar yuan (315 milyon ABD Doları) artırdığı gibi Devlet destekli Grid Zhejiang Elektrik Gücü projesinde de kullanılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.