Hava Durumu

İşe başlamadan önce sosyal medya hesaplarınıza dikkat!

Bir işe başvururken görüşmelerinizi tamamlayıp referanslarınızı aldığınızda her şeyi tamamladığınızı düşünmeyin! İdeal kariyeriniz çok yakın olabilir ancak online özgeçmişiniz tüm hayallerinizi yıkabilir.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşe başlamadan önce sosyal medya hesaplarınıza dikkat!

Herhangi biri sosyal medya hesaplarınıza erişip tüm paylaşımlarınızı görebilir. Sabıka kaydına bakmak için birçok izin gerekirken, işverenler kolayca sosyal medya hesaplarınıza erişebilir.

Sosyal medya hesabınız başvurduğunuz şirketin kişiliğine uymuyorsa, mükemmel bir başvurunuz olmasına rağmen sizi işe almayabilirler. İnternetin bu kadar önemli bir yeri olduğu günümüzde, sosyal medya hesapları ikinci CV'iniz yerine geçiyor.

Kısa bir Google aramasının yanı sıra Twitter, Instagram veya Facebook hesaplarınız, şirketlerin özgeçmiş taramasına dahil. İş arama sitesi Career Builder'a göre şirketlerin %70'i bir aday hakkında son kararı vermeden önce sosyal medya hesaplarını kontrol etmiş.

Hesaplarınızı gizlemenin ve bulunmasını daha zor yapacak birçok uygulama var, bunları kullanabilirsiniz veya bir işe başvurmadan önce görülmesini istemediğiniz paylaşımları saklayabilirsiniz. Sosyal medyanın karar sürecine dahil olması ne kadar adil olmasa da yapılan bir uygulama olduğu için şimdiden önleminizi alın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.