Hava Durumu

IŞİD artık Whatsapp kullanmıyor

Yeni bir rapora göre terör örgütü IŞİD, WhatsApp ve Telegram gibi sohbet uygulamalarından bağımsız olarak iletişim kurmak üzere kendi sohbet aracı "Alrawi"den faydalanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD artık Whatsapp kullanmıyor
Defense One'ın raporuna göre terör örgütü IŞİD, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalar altında konuşup iz bırakmamak için kendi mobil uygulamalarını geliştirdi! IŞİD, Alrawi uygulamasıyla konuşuyor.

"ALRAWİ" ADLI ANDROID UYGULAMASINI KULLANIYOR

Defense One'ın raporuna göre örgüt, kendi arasında mesajlaşmak için yeni bir mesajlaşma uygulamasından faydalanıyor.

APK DOSYASIYLA DAĞITILIYOR VE YÜKLENİYOR

"Alrawi" adlı bu Android uygulaması, bir APK dosyası yoluyla dağıtılıyor ve yükleniyor. Uygulama, örgütün kendi arasında şifreli olarak mesajlaşmasına ve medya paylaşmasına olanak tanıyor.

KULLANILAN ŞİFRELEMENİN NE KADAR GÜÇLÜ OLDUĞU BİLİNMİYOR

Uygulamanın işlevselliği, Ghost Security Group'a göre WhatsApp ve Telegram gibi popüler uygulamalar karşısında "ilkel" kalıyor. Kullanılan şifrelemenin ne kadar güçlü olduğu ise şimdilik bilinmiyor.

DAHA ÖNCE TELEGRAM KULLANIYORDU

IŞİD daha önce tüm iletişimini şifrelenmiş bağlantı üzerinden mesaj göndermeye izin veren Telegram uygulaması üzerinden gerçekleştirmekteydi. Ancak Telegram, IŞİD üyelerinin konuştuğu kanalları ortaya çıkarmıştı. Dahası ABD yönetimi, uygulama geliştiricilerinden uygulamalarına arka kapılar yerleştirmelerini talep ediyor. Bu yüzden örgüt artık WhatsApp ve Telegram'ın şifrelemesine güvenmek yerine kendi çözümlerini kullanmaya başlamış bulunuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.