Hava Durumu

IŞİD bu kez en kritik bölgeye saldırdı

Irak’ta IŞİD ilerleyişi sürüyor. IŞİD terör örgütü bu kez gözünü Irak'ın en büyük rafinerisi Beyci'ye dikti. Bu sabah rafineriye saldıran IŞİD rafinerinin yüzde 75'inde hakimiyet sağladı. Kuzey Irak'ta ise benzin sıkıntısı başladı, uzun kuyruklar oluştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2014 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2014 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD bu kez en kritik bölgeye saldırdı

Bölgeden son gelen bilgilere göre Irak'ın en büyük rafinerisi Beyci'nin çoğunluğunu ele geçirdi. Irak ordusu da IŞİD'i havadan vuruyor. Irak güvenlik güçleri ve rafineri çalışanları IŞİD militanları Beici rafinerisini havan topu ve makinalı silahlarla vurduğunu söyledi.

Iraklı yetkililer, saldırının yerel saatle 04.00'te gerçekleştirildiğini ve rafinerinin üç ana kapısına havan topu ve makineli tüfeklerle saldırı düzenlendiğini belirtti.

Tehlikenin yaklaşması nedeniyle Beici rafinerisinde bulunan yabancı uyruklu çalışanlar dün tahliye edilmişti.

KUZEY IRAK'TA BENZİN SIKINTISI

Kuzey Irak’taki Kürt peşmergeler, kontrolü ele geçirdikleri Kerkük kenti girişinde olağanüstü önlem alırken, olası müdahaleye karşı peşmergeler tetikte bekliyor.

Bölgedeki Rudaw TV, peşmergelerin Kerkük girişinde aldığı önlemleri ekrana getirirken, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü üyelerinin saldırıları üzerine üretimin durduğu Tikrit kentine 50 kilometre uzaklıktaki Beyci rafinerisinde üretimin durması ile benzin istasyonlarında kilometrelerce araç kuyrukları oluştuğu ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.