Hava Durumu

IŞİD'den flaş açıklama

Irak Şam İslam Devleti Musul'daki Türk Konsolosluğu'nu ele geçirdi. IŞİD'den de bir açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2014 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2014 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD'den flaş açıklama

Musul'da Türk konsolosluğunu basıp Türk diplomatları rehin alan IŞİD'ten flaş bir açıklama geldi. İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt, ellerindeki Türk diplomatları kaçırmadıklarını savundu.

EĞER IŞİD'E KARŞI BİR SUÇ İŞLEMEDİLERSE...

Örgüt adına bir twitter hesabından yapılan açıklamada, "Türkler kaçırılmış değil. Sadece soruşturma prosedürleri bitene kadar güvenli bir yere götürüldüler. Eğer IŞİD'e karşı bir suç işlemedilerse serbest kalacaklar." denildi.

SON AÇIKLAMA: TUTUKLANDILAR

Akşam saatlerinde IŞİD'den şok açıklama geldi. Türk konsolos ve rehinelerin tutuklandığı duyuruldu. IŞİD Twitter hesabından örgütün Musul’u da kapsayan Ninova eyaletindeki kolunun ”Türkiye konsolosunu ve yanındaki 42 diplomatı tutukladığını” belirtti.

Bu arada başkent Bağdat'ın 150 kilometre güneyindeki Tikrit şehrinin de kısmen örgütün kontrolüne girdiği belirtildi. Şehirdeki Tesfirat hapishanesinin de ele geçirildiği ifade edildi. Reuters'te yer alan habere göre IŞİD tarafindan rehin alınan kişilerin tamamının sağlık durumlarının iyi olduğu teyit edildi.

O DA DOĞRULADI

Irak Türkmen Cephesi sözcüsü Ali Mehdi, Musul Başkonsolosluğu'ndaki Türk personelin IŞİD militanları tarafından alıkonulduğunu söyledi.

İşte o tweet:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.