Hava Durumu

IŞİD'den kaçan trafik polisi yaşadıklarını anlattı

Suriye'nin Halep kentinde örgüte katılan "İsa" takma adlı kişi, IŞİD'in insanları herkesin gözü önünde kestiğini belirterek, kaçan mensupların da öldürüldüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2014 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2014 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD'den kaçan trafik polisi yaşadıklarını anlattı
Halep'te IŞİD'e katılan, örgütün elinde olan mahallelerde trafik polisi olarak çalışan ve bir süre önce kaçan 'İsa' takma adlı kişi İŞİD'in gerçek yüzünü anlattı.

"GÖRDÜĞÜM YERDE ÖLDÜRMEK İSTERİM"

Kendisi IŞİD'e katılmış, bir kardeşi ÖSO'da, diğer kardeşi Esad'ın ordusunda. Esad'ın askeri olan kardeşi için 'Gördüğüm yerde öldürmek isterim' diyor. IŞİD'den kaçma gerekçesini ise şöyle anlatıyor: Kafa kesmeler vardı, bu beni rahatsız etti.

Aslen Halepli olan İsa'nın bir kardeşi Suriye Ordusu'nda, bir kardeşi de Özgür Suriye Ordusu'nda (ÖSO) yer alıyor. Rudaw'ın haberine göre Halep'te 1 yıl savaşan İsa, Suriye Ordusu'nda olan kardeşini, Beşar Esad'a çalıştığı için gördüğü yerde de öldürmek istediğini söylüyor söyleyen İsa, IŞİD'e katıldığı için pişman olduğunu dile getirdi.

"12 KİŞİNİN KAFASI GÖZLERİMİN ÖNÜNDE KESİLDİ"

2 çocuk babası olan 28 yaşındaki İsa, IŞİD'in herkese 16 bin Suriye parası verdiğini aktardı. İsa "IŞİD yakaladığıEl Nusra üyesi 12 kişiyi herkesin gözü önünde kesti" dedi. Türkiye vatandaşı çok sayıda kişinin de IŞİD'de olduğunu aktaran genç "Ama en çok Libya ve Tunus vatandaşı vardı. örgütte savaşla ilgili çok soru sorulması yasaktır. IŞİD Kobani'ye saldırmadan önce Kamışlo'yu alacağını söylüyordu. Ancak Kamışlo'dan önce Kobani'ye saldırdılar. Kadın ve çocuk militanlar da vardı. Kadınların türbansız sokağa çıkması yasaktı ve bu yasağı delenler cezalandırıyordu. IŞİD üyeleri evlilik yapabiliyorlardı. Herkes sakalını bırakmak zorunda" dedi.

"KADINLARI SATIYORLARDI"

İsa kaçma gerekçesini de şöyle anlattı:Kafa kesmeler vardı. Bir de kadınları satmaları beni çok rahatsız etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.