Hava Durumu

IŞİD lideri Bağdadi kıskaca alındı

Musul operasyonu başladığından beri nerede olduğu konusunda çeşitli bilgiler sızan DEAŞ lideri Bağdadi’nin kentte bulunduğu saptandı. Koalisyonun planı Bağdadi’yi Musul ile Telafer arasındaki ‘ölüm koridoru’na çekmek.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 06:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 06:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD lideri Bağdadi kıskaca alındı
Musul’u DEAŞ’ın elinden almak için 17 Ekim’de operasyon başlatan Irak ordusu, DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’yi köşeye kıstırmaya çalışıyor. Kentin dış mahallelerine girmeyi başaran özel kuvvetlerin komutanlarından Binbaşı Salim Kasım, Musul’un kuzey, güney ve doğudan kuşatıldığını, dolayısıyla Bağdadi’ye tek kaçış yönü kaldığını söyledi. Musul ile Telafer arasında kalan ve ‘ölüm koridoru’ olarak adlandırılan bölgenin Bağdadi için tek çıkış yolu olduğunu belirten komutanlar, DEAŞ liderinin buradan kaçmaya çalışması halinde koalisyon uçaklarınca vurulacağını vurguladı.

‘Kaosa sürüklenirler’

Irak ordusuna Musul operasyonunda destek veren Irak Kürt bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) üst düzey bir yetkili de, DEAŞ lideri Bağdadi’nin hala Musul’da saklandığına dair bilgi sahibi olduklarını söyledi. IKBY Başkanlık Divanı Başkanı ve aynı zamanda peşmerge güçlerinin de komutanı olan Fuad Hüseyin, Bağdadi’yi öldürerek DEAŞ’a en büyük darbeyi vurmayı amaçladıklarını belirtti.

Bağdadi’nin saklandığı muhtemel yerler konusunda bilgi sahibi olduklarını vurgulayan Hüseyin, DEAŞ’ın liderini yitirmesi halinde, savaşın ortasında yeni bir lider seçmek zorunda kalacağı için kaosa sürüklenebileceğini kaydetti. Hüseyin Bağdadi’nin Musul’da yaşamaya devam etmesi halinde bunun operasyonu daha karmaşık hale getireceğini, çünkü DEAŞ militanlarının liderlerini korumak için savaşmaya devam edeceklerini ifade etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.