Hava Durumu

IŞİD lideri Bağdadi öldü mü, ölmedi mi? İşte ilk açıklama...

ABD Savunma Bakanlığı, terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin açıklamaların doğruluğuna dair kanıt bulunmadığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD lideri Bağdadi öldü mü, ölmedi mi? İşte ilk açıklama...
Bakanlık Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, gazetecilere yaptığı bilgilendirme toplantısında,ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon uçaklarının Rakka'ya düzenlediği saldırıdaBağdadi'nin öldüğüne ilişkin iddialar hakkındaki soruları yanıtladı. 

Davis, sosyal medyada da bu tür iddialar bulunduğunu hatırlatarak, "Bu iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgi görmedik." dedi.

Daha önce de Bağdadi'nin öldüğüne yönelik iddialar ortaya atıldığını belirten Davis, "Elimizde bunların bağımsız olarak doğruluğunu gösterecek bir şey bulunmuyor." diye konuştu.

IŞİD ile bağlantılı olduğu belirtilen bir haber ajansı, Bağdadi'nin pazar günü Rakka'ya düzenlenen bir hava saldırısında öldüğünü ileri sürmüştü. Geçen hafta da Bağdadi'nin koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı iddiaları ortaya çıkmış, ABD'li yetkililer Bağdadi'nin hala yaşadığını düşündüklerini açıklamıştı. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.