Hava Durumu

IŞİD militanından bomba itiraflar! Takası doğruladı

İngiliz Times gazetesi, üst düzey bir Irak Şam İslam Devleti militanın, ilk kez “Türkiye ile örgüt arasında yapılan tartışmalı rehine takasının arka planını anlattığını” yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2014 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2014 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD militanından bomba itiraflar! Takası doğruladı
Suudi Arabistan’da büyüyen Yemenli IŞİD militanı El Mekdad El Şaruri, bu yıl Halep’in bir köyünde Özgür Suriye Ordusu’yla savaşırken yakalanmış, Suudi istihbaratına teslim etmekle tehdit edildikten sonra Türkiye’ye gönderilerek Şanlıurfa’da hapsedilmişti.

Şaruri, gazeteye sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Musul Başkonsolosluğu’nda rehin alınan 49 Türk’e karşılık, bir gece kendisi ve diğer cihatçıların Şanlıurfa’da tutuklu bulundukları hapishaneden salıverildiğini iddia etti. Şaruri, Türk yetkililer için “Bize çok iyi davrandılar, çok naziktiler” dedi.

Şaruri, “IŞİD’den benimle birlikte çok kişi tutuklanmıştı. IŞİD’deki kardeşlerim, serbest bırakılmamız konusunda Türkiye’nin, ÖSO’ya baskı yapmasını sağlamak için Türk diplomatları rehin aldı” dedi. Times, Türk rehinelere karşılık bazıları AB vatandaşı 180 kadar IŞİD militanının salıverildiğini bildirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.