Hava Durumu

IŞİD militanları için 'infaz' anketi!

Irak'ta IŞİD'e karşı savaşan Şii milisler, ele geçirdikleri militanlar için sosyal medyada 'infaz anketi' düzenliyor. Anketlerin hepsinden de militanların infazı yönünde sonuç çıkıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD militanları için 'infaz' anketi!
Irak'ta Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) elindeki bölgeleri geri almak için düzenlenen operasyonlara katılan Şii milisler, yakaladıkları militanların kaderini belirlemek için internet üzerinden oylama yapıyor.

Irak ordusuna bağlı özel kuvvetler adına fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'da açılan hesaplar üzerinden, operasyonlarda ele geçirilen IŞİD üyelerinin fotoğraflarını yayınlayan milisler, takipçilerine "Öldürelim mi yoksa bırakalım mı" sorusunu yöneltiyor.
Fotoğraflara kısa süre içerisinde hem Arapça hem de İngilizce çok sayıda takipçi mesajı geliyor. Mesajların büyük bölümü militanların infaz edilmesi yönünde oluyor.



Mahkeme yok Milisler de, gelen takipçi mesajlarını dayanak göstererek IŞİD üyelerini yakalandıkları yerde infaz ediyor, ardından da ceset fotoğraflarını yayınlıyor.

Instagram yetkilileri, şiddet içerikli olması nedeniyle infaz görüntülerinin yayınlandığı sayfaları kapatsa da, kısa sürede yeni sayfalar açılıyor. Açılan her sayfanın açıklama bölümünde takipçilerden infazlar için yapılan oylamalara katılmaları isteniyor.
Sicilleri kötü Irak'ta Amerikan işgalinin ardından başlayan mezhep çatışmalarında El Kaide gibi terör örgütleri Şii mahallelerini hedef alırken, Şii milis grupları da, Sünni köy ve kasabalarında katliamlar gerçekleştirmekle suçlanmıştı.

Sünniler bu nedenle, Bağdat yönetiminin IŞİD'e karşı başlattığı mücadelede Şii milislerin, Sünni bölgelerindeki operasyonlara katılmalarını istemiyordu. Kaynak: gazete Vatan
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.