Hava Durumu

IŞİD Türkiye'deki her örgüt üyesine vasiyet yazdırmış!

Diyarbakır'da 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan ve 7 teröristin ölü olarak ele geçildiği operasyondan sonra savcılığa bir değerlendirme notu gönderen Terörle Mücadale Şube Müdürlüğü, örgütün Türkiye'yi kafir devlet, vatandaşlarını ise kafir olarak kabul ettiğini belirtti. Savcılığa gönderilen raporda hücre evinde ele geçirilen ve örgütün her üyesine yazdırdığı vasiyet mektupları da yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2016 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD Türkiye'deki her örgüt üyesine vasiyet yazdırmış!
Kayapınar İlçesi'nde 26 Ekim günü IŞİD'in hücre evlerine yapılan operasyonda polis memurları Sadık Özcan ve Gökhan Çakıcı şehit olurken; terör örgütü üyesi Veysel Argunağa, Cahit Ölmez, Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıdık Bünül, Orhan Genç ve Ersel Gergüy ölü olarak ele geçirildi. Operasyondan sonra soruşturmayı yürüten savcılığa bir değerlendirme notu gönderen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, örgütün yapılanması ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

\"\"

TÜRKİYE'YE KARŞI CİHAT İLAN EDİLDİ

Savcılığa gönderilen notta IŞİD mensuplarına verilen ideolojik eğitimde Türkiye'nin şeri esaslara dayanmadığı için kafir devlet olarak anlatıldığını kaydeden polis, ükemiz vatandaşlarının da kafir olarak kabul edildiğini ifade etti. Örgütün Türkiye'ye karşı cihat ilan ettiği vurgulanan raporda, IŞİD'in demokratik ve anayasal ülke yönetimlerini put düzenleri olarak kabul ettiği kaydedildi. IŞİD'in bütün dünyada hilafete dayanan bir sistem getirmek için savaş ilan ettiği belirtilen raporda, öldürülen örgüt mensuplarının bu savaşı gerçekleştirmek için Türkiye ve Diyarbakır'a gönderildiği vurgulandı.

\"\"

EMİR BEKLİYORLARDI

Teröristlerin operasyon yapılan hücre evinde gelecek emir doğrultusunda eyleme hazırlandığı belirtilen raporda, örgüt mensuplarının psikolojik olarak bağlılığını artırmak için ideolojik eğitim verildiği ifade edildi. IŞİD'e katılanların ailelerine olan bağlılığını kaybedecek kadar örgüte aidiyet kazandığı belirtilen raporda, bu kişilerin örgüt ideolojisini kabul etmemesi halinde kendi ailelerini bile kafir olarak gördüğünü vurguladı. Örgütün savaşamayacak durumdaki kişileri, çatışma bölgelerine göç etmeye teşvik ettiği belirtilen raporda, savaşacak durumdakilerin ise ya Suriye'ye gelmesini ya da bulundukları yerde sözde cihada katılmalarını istediği ifade edildi.

\"\"

HER ÖRGÜT ÜYESİNE VASİYET YAZMASI EMREDİLİYOR

Terör uzmanlarınca hazırlanan ayrıntılı raporda, hücre evlerinde askeri eğitim uygulandığı, eğitimlerde eylemlerle ilgili ön hazırlık yapıldığı belirtildi. Eylem hazırlığı içindeki örgüt mensuplarına sürekli 'Şehit olmaya hazır hale getirme' eğitimleri verildiği belirtilen raporda, bu şekilde teröristlerin canlı bomba olacak düzeye getirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Örgüt evlerinde bu konularla ilgili sınav yapıldığı vurgulanan raporda, bu eğitimler doğrultusunda her örgüt mensubuna vasiyet yazmasının emredildiği ifade edildi. Bu şekilde örgüt mensuplarının her an ölmeye hazır edildiğini belirten terör uzmanları, bu kişilerin hiyerarşik yapı içinde 'Grup/Şura' adı altında oluşturulan bir üst yapıya bağlı olduğunu kaydetti.

UYUŞTURUCU VE İÇKİ KULLANIYOR İZLENİMİ VERİYOR

Raporda, hücre evi oluşturulan yerlerde bölge sakinlerinin durumu, iktisadi ve sosyal yapı, esnafın hali, ulaşım yolları, sokakların şekli, kalabalık durumu gibi etkenlerin dikkate alındığı belirtildi. Hücre evinde bulunan örgüt mensuplarının deşifre olmamak için uyuşturucu ve içki kullanan şahıs izlenimi vermeye çalıştığını ifade eden terör uzmanları, silah sevkiyatlarının da çok gizli şekilde yapıldığını vurguladı. Kısa namlulu silah ve tabancaların hücre evine içi oyulmuş kitap içinde getirildiği belirtilen raporda, hücre evinin çevresinin gizli kamera sistemi ile izlendiği belirtildi. Raporda, yapılacak muhtemel operasyonlar için en üst düzeyde hazırlık yapan teröristlerin canlı yakalanmamak için ölümü göze aldıkları vurgulandı.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.