Hava Durumu

IŞİD Türkmen köylerine saldırdı

Terör örgütü IŞİD, Irak’ın Selahattin kenti kırsalında üç köye saldırı düzenleyerek 1’ü Türkmen albay olmak üzere 5 güvenlik görevlisini öldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
IŞİD Türkmen köylerine saldırdı
Irak’ın Selahattin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinin batısında yer alan Bir Ahmed, Zengili ve Abbud köylerine gece yarısından sonra terör örgütü IŞİD tarafından saldırı düzenlendi. Üç köyü Irak ordusu ve Tuzhurmatu polisi ile Şii Haşdi Şabi askerleri koruyordu.

DHA'nın Tuzhurmatu Sağlık Dairesinden aldığı bilgiye göre, çatışma bölgesine giden Tuzhurmatu polis müdürü Türkmen kökenli Albay Mustafa Hasan Beyatlı’nın konvoyuIŞİD tarafından yol kenarına döşenen bombalarla hedef alındı. Saldırıda polis müdürü ile 2 subay ve 2 polis olay yerinde hayatını kaybetti. Köylere saldırılar devam ederken, çatışmalarda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

Tuzhurmatu Kaymakamı Şellal Abdul ise AA muhabirine saldırıya maruz kalan köylere çok sayıda askeri güç takviyesi yapıldığını aktardı.

IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirdikten sonra, Türkmen Amirli kasabasını yaklaşık iki ay kuşatma altına almıştı.  
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.