Hava Durumu

Işıklar Askeri Lisesi münazara şampiyonu oldu

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 'Şahinkaya Liselerarası Münazara Turnuvası'nın birincisi Işıklar Askeri Hava Lisesi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2012 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2012 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Işıklar Askeri Lisesi münazara şampiyonu oldu
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şahinkaya ve çok sayıda öğrencinin katıldığı 'Şahinkaya Liselerarası Münazara Turnuvası'nın finali Özel Şahinkaya Eğitim Kurumları Özlüce Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

'Şahinkaya Liselerarası Münazara Turnuvası'nda toplam 8 okuldan 16 takım yarışırken, finalde ise Işıklar Askeri Hava Lisesi, Özel Şahinkaya Koleji, Hürriyet Anadolu Lisesi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi yarıştı. İstatistikî veriler ve bilimsel dayanaklarla tez ve antitezlerini geliştirerek, "Mahkemelerde jüri sistemine geçilmelidir" konusunu tartışan öğrenciler, statükoyu (mevcut durumu) değiştirecek bilgiler vererek turnuvayı kazanmak için kıyasıya yarıştı.

Birinci olan Işıklar Askeri Hava Lisesi'ne Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ikinci olan Özel Şahinkaya Koleji'ne Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şahinkaya, üçüncü olan Hürriyet Anadolu Lisesi'ne Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Dördüncü olan Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi'ne Özel Şahinkaya Okulları Genel Koordinatörü Erol Gürlek kupasını ve ödüllerini takdim etti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrencilerin bir fikri savunmaları, savundukları fikri her yönüyle araştırmalarını sağlamak ve bu fikirleri topluluk karşısında ifade edebilme yeteneklerini geliştirirken, aynı zamanda farklı okullardan öğrencilerin bir araya gelerek paylaşımlarını arttırmak maksadıyla bu turnuvayı gerçekleştirdiklerini ifade etti.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.