Hava Durumu

Isınmak için dolmuşun içinde tüp yaktılar!

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan şiddetli soğuk hava günlük hayatı adeta durma noktasına getirdi. Göller ve dereler dondu, okullar tatil edildi. Ardahan'da kent içinde yolcu taşıyan bazı dolmuşların aracın içinde piknik tüpü yaktığı gözlendi. Dolmuş şoförleri, 'Aracın kaloriferi yetersiz kalıyor. O yüzden tüp yakıyoruz' yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2016 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2016 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Isınmak için dolmuşun içinde tüp yaktılar!
Ardahan'ın Posof ilçesinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime bugünara verildi. Posof, Hanak, Damal'da 85 köy yolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekiplerince yapılan çalışmalar, yoğun tipi ve fırtınadan dolayı güçlükle yürütülüyor.
Özellikle İnönü Mahallesi TOKİ Konutları mevkisinde ise sürücüler, rüzgar ve tipinin karı yollarda biriktirmesi nedeniyle zor anlar yaşıyor. Ardahan merkezde soğuk havadan aküsü boşalan araçların sürücüleri diğer araçlardan yardım alarak otomobillerini çalıştırabiliyor.

DOLMUŞ İÇİNDE PİKNİK TÜPÜ

Kent içinde yolcu taşıyan bazı dolmuş sürücülerinin yolcuların üşümemesi için kaloriferin yanı sıra araç içinde üzerinde ısıtıcı olan piknik tüpü yaktıkları gözlendi.

Dolmuş şoförü Baran Avşar, soğukların çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirterek, "Eksi 30'ları gördük. Çok zorlanıyoruz. İçeride kalorifer sistemi artık yetmiyor. Bu nedenle ayrıca tüp yakıyorum." dedi. Kentte ayrıca, soğuk havadan çatılarda metrelerce buz sarkıtları oluştu, rüzgar ve tipiden dolayı bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü.

GÖLLER DERELER BUZ TUTTU

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan şiddetli soğuk hava günlük hayatı adeta durma noktasına getirdi.
Bölgeyi etkisi altına alan yüksek basıncın etkisi, yaşamı olumsuz etkiliyor. Şiddetli ayaz nedeniyle sabah saatlerinde okul ve işe gidenler, zor durumda kalıyor. Aşırı soğukların etkisini gösterdiği Doğu Anadolu Bölgesinde göller, dereler, şadırvanlar buz tuttu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan'ın Göle ilçesinde eksi 32 derece olarak kaydedildi.
Meteoroloji yetkilileri buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
Erzurum'da soğuk hava günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken vatandaşlar zorunlu kalmadıkları müddetçe dışarıda bulunmamaya çalışıyorlar.

AĞRI -19'U GÖRDÜ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 19 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Ardahan ve kuzey kesimlerde ise kısa süreli ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 19, Ardahan'da 16, Erzurum'da 13, Kars'ta 11, Erzincan'da 7, Tunceli'de 6 ve Iğdır'da 5 derece olarak kaydedildi.

Kar kalınlıkları Ardahan'da 17, Ağrı'da 8, Erzurum'da 7 ve Kars'ta 3 santimetre olarak ölçüldü.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Bölgedeki karayollarının genelinde buzlanma görülüyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

BEŞ İL İÇİN DON UYARISI

Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'da buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman genelinde yarın sabah saatlerine kadar havanın parçalı ve az bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
Sıcaklıkların 2 ile 5 derece azalacağı, rüzgarların kuzeyli yönlerden hafif kuvvette, yer yer orta kuvvette esmesinin beklendiği aktarılan açıklamada, gece ve sabahsaatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus görülebileceğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.