Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşkenceci direktör CIA'a Türkçe bilen ajan arıyor!

CIA Direktörü Gına Haspel, ABD'nin rakip devletlere karşı casusluk faaliyeti için Türkçe, Arapça, ve Farsça konuşan ajanlar alacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2018 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2018 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
İşkenceci direktör CIA'a Türkçe bilen ajan arıyor!

Dış politikasında son zamanlarda diplomasi sıkıntısı çeken ABD'nin istihbarat servisi CIA'nin yeni stratejisi belli oldu. 11 Eylül saldırıları sonrası başlatılan terör zanlılarını yakalayıp işkence programını yürüten Gina Haspel, teşkilat içinde Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajanlar çalıştıracaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın CIA Direktörü olarak görevlendirdiği Gina Haspel, ABD'nin rakip ülkelerde etkisini arttırmak için teşkilata,Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajanlar alacağını belirtti.

11 EYLÜL ÖNCESİNE GERİ DÖNÜŞ

Mezunu olduğu Louisville Üniversitesi'nde konuşan CIA Direktörü, 11 Eylül sonrasının denizaşırı terörle mücadele operasyonları sarmalından çıkacaklarını, 11 Eylül öncesine geri dönüş yapacaklarını ve yeniden ABD'ye rakip ulus devletlere karşı casusluk faaliyetlerine odaklanacaklarını duyurdu.

RAKİP ULUSLARLA MÜCADELEDE KESKİN İSTİHBARAT STRATEJİSİ

Casuslarla analistlerin en ağır, en zorlu meselelerle ilgili istihbarat toplamaya daha fazla odaklanacağını dile getiren Haspel, ''Rakip ulus devletlere odaklanmamızı keskinleştiriyoruz'' vurgusunu yaptı.

ÖZELLİKLE ARAPÇA, FARSÇA, ÇİNCE VE TÜRKÇE KONUŞAN AJANLAR ALINACAK

Bu bağlamda özel olarak ülke adı anmayan Haspel, diğer yandan yabancı dil uzmanlığı olan ajanları ellerinde tutmak, yenilerini yetiştirmek ve saflarına katmanın öncelikleri arasında olduğunu belirtti. CIA Direktörü, özellikle Arapça, Çince, Farsça ve Türkçe konuşan ajan istihdam ettiklerinin altını çizdi.

İRAN VE KUZEY KORE ODAK NOKTASINDA

Haspel'in konuşmasını aktaran Washington Post gazetesi, istihbarat yetkililerinden edindiği bilgilere göre, CIA'in İran ve Kuzey Kore hakkında istihbarat toplamak için yeni merkezler kurduğunu ve en önemli varlıklarını Rusya ve Çin gibi büyük güçlere karşı seferber ettiğini kaydetti.

TEŞKİLAT ÇEŞİTLİLİK KAZANIYOR

CIA personelinin daha çeşitlilik kazanması çabalarının altını çizen teşkilatın ilk kadın başkanı, ''Küresel misyonumuz cinsiyeti, ırkı, kültürel arka planı ne olursa olsun en iyi ve en parlaklarla çalışmamazı gerektiriyor'' dedi. 35 yıl önce girdiğinde teşkilatta erkek hakimiyeti olduğunu aktaran Haspel, şöyle konuştu: ''Bana bir şans vermek isteyen üstlerim sayesinde yükseldim. Operasyon subayı olarak iyi işler çıkarmayı başardım ve karşı karşıya geldiğim engellerin yıkılmasına yardımcı olmak için elimden geleni yaptım. Özellikle 11 saldırıları sonrası çok sayıda kadının teşkilatta yükselmesinden gurur duyuyorum.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.